Dermatologul e ferm: e obligatoriu să faci asta când vii de la cumpărături, pentru a evita COVID-19

Publicat: 14/04/2020 | 10:50

Nu poți să stai doar în casă cât ține starea de urgență, deși ar fi soluția sută la sută de a evita infectarea cu virusul ucigaș COVID-19. Dar atunci când ieșim, chiar și rar, pentru aprovizionare, trebuie musai să urmăm sfaturile dermatologului Manuela Răvescu. Ce facem când intrăm în casă, la întoarcerea de la cumpărături. (CITEȘTE ȘI: POLIȚIA ROMÂNĂ A FĂCUT ANUNȚUL. ROMÂNII POT FOLOSI ACEEAȘI DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE ÎN FIECARE ZI, DACĂ MODIFICĂ DATA)

Manuela Răvescu este medic specialist dermatolog și ne dă sfaturile necesare pe care oricine poate să le aplice. „Stropeşte covorul de la intrare cu o soluţie care conţine clor, șterge-te bine pe picioare pe covorul imbibat cu clor, înainte să intri în casă, intră, lasă pantofii la uşă, pe un alt covor stropit cu clor. Lasă cheile, ochelarii de soare şi telefonul pe o tăviţă pregătită special.

DE LA CE VINE, DE FAPT, COVID-19. MISTERUL A FOST DESCIFRAT

Lasă geanta într-un loc special, pe un şervet de hârtie și mergi direct în baie şi spală întâi mănuşile, pentru a le putea scoate în siguranţă. Dă-le apoi jos cu grijă, astfel încât să nu atingi exteriorul. Pune-le într-o pungă de plastic pregătită dinainte, la fel şi masca, apoi leagă pungile. Spală-te bine pe mâini şi foloseşte apoi dezinfectant”, spune medicul dermatolog.

E MULT MAI GRAV DECÂT PARE! CARE E NUMĂRUL CAZURILOR DE COVID-19 DIN ÎNTREAGA LUME! NUMAI ÎN 24 DE ORE AU MURIT 1.500 DE OAMENI

„Scoate pungile cu masca şi mănuşile din casă şi aruncă-le atunci când duci gunoiul. Scoate geaca şi las-o la aerisit, împreună cu hainele și pantofii pe care i-ai avut afară. Revino la chei, ochelari şi telefon şi dezinfectează-le meticulos. Dezinfectează geanta. Revino la uşa de la intrare şi dezinfectează clanţa, yala şi întrerupătorul pe care le-ai atins. Spală-te din nou pe mâini şi foloseşte soluţie pentru dezinfectare. Ţine cont şi de faptul că şi curăţenia în casă trebuie să fie mai riguroasă decât de obicei pentru a scădea cât mai mult şansele de supravieţuire ale virusului”, continuă dermatologul citat de Mediafax.

După fiecare dezinfectare mâinilor, sfatul medicilor este să se folosească o cremă hidratantă.