Deputată de 44 ani, dată în judecată de propriul copil pentru pensie alimentară

Publicat: 28/12/2020 | 23:23

O deputată UDMR a fost dată în judecată de fiul ei, elev în clasa a XII-a, care a obligat-o să-i plătească în continuare pensia alimentară, cu toate că este deja major. Instanța a stabilit deja ce sumă trebuie să achite aceasta, lunar, după ce judecătorii au primit, de la Palatul Parlamentului, cuantumul salariului net pe care Éva Andrea Csép îl încasează de la statul român.

Deputata UDMR Éva Andrea Csép, care este și responsabilul pentru afaceri sociale și familie al Organizației de Femei a UDMR, a fost dată în judecată de propriul ei copil, care a obligat-o în instanță să-i plătească, în continuare, pensia alimentară.

Csép Éva-Andrea este responsabilul pentru afaceri sociale și familie al Organizației de Femei a UDMR

Băiatul a împlinit deja 18 ani, însă, pentru că este încă elev în clasa XII-a, are dreptul, prin lege, să primească acești bani până la finalizarea studiilor, inclusiv până la împlinirea vârstei de 26 de ani. 

De la ce ar fi pornit disputa

Băiatul a și avut câștig de cauză, după ce, la data de 17 decembrie, printr-o decizie executorie, magistrații au hotărât că deputata trebuie să-i plătească, în fiecare lună, a șasea parte din indemnizația de peste 11.000 de lei pe care o primește lunar de la Camera Deputaților, unde îndeplinește și funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială. (VEZI ȘI: CÂȚI BANI PLĂTEȘTE ANTONIA PENSIE ALIMENTARĂ PENTRU MAYA)

Magistrații au stabilit că disputa dintre băiatul de 18 ani, elev la un liceu de artă din Târgu Mureș, și mama lui politician ar fi izbucnit după ce femeia i-ar fi spus că nu vrea să-i mai dea bani până când nu discută împreună cu acesta mai multe aspecte legate, în special, de situația lui școlară.

„A încercat să-l responsabilizeze pe fiul său în legătură cu cheltuirea banilor”

Judecătorii au stabilit că, într-adevăr, deputata îi plătise fiului ei câte 1.500 de lei pe lună inclusiv după ce acesta a devenit major, iar în octombrie i-a dat și 1.000 de lei, bani pe care ar fi trebuit să-i folosească pentru achiziționarea unui telefon mobil.

„Reclamantul nu a detaliat care a fost motivul pentru care, la un moment dat, a avut o discuție cu el și într-adevăr a avut intenția de a sista o perioadă scurtă virarea sumelor de bani – nici pârâta nu dorește detalierea acestor motive – poate să precizeze doar că, la fel ca orice părinte responsabil, a încercat să-l responsabilizeze pe fiul său în legătură cu cheltuirea banilor, cu responsabilitatea față de școală, de cursurile școlare, de note și prezența la cursuri și a ridicat pretenția față de el să se întâlnească personal și să poată discuta aceste aspecte”, au arătat magistrații.

Ce au decis magistrații

Judecătorii au mai arătat că fiul deputatei a intentat proces deoarece pensia de întreținere stabilită prin acordul părților a încetat iar banii trimiși de pârâtă sunt sporadici”.

Deputata UDMR a fost dată în judecată de propriul fiu pentru pensia alimentară

În acest sens, instanța a arătat că, în momentul de față, „pârâta are calitatea de deputat UDMR – Camera Deputaților – Parlamentul României și conform adeverinței depusa de aceasta la dosarul cauzei are o indemnizație netă lunară de 11.194 lei, la care se adaugă și alte venituri cuprinse între 40.000 de lei – 50.000 de lei lunar, conform informațiilor oficiale de pe site-ul Parlamentului. (NU RATA: SITUAȚIE ULUITOARE ÎN FAMILIA UNUI FOTBALIST DIN GENERAȚIA DE AUR. DUPĂ ȘASE ANI, ÎNCĂ SE MAI JUDECĂ PENTRU PENSIE ALIMENTARĂ)

Potrivit portalului instanțelor de judecată, la data de 17 decembrie acesta a câștigat procesul, iar Éva Andrea Csép a fost obligată să-i dea, lună de lună, o pensie de întreținere în cuantum de o șesime din veniturile sale lunare nete, dar și suma de 1000 de lei, cheltuieli de judecată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.