Demisii în bloc la Spitalul CFR din Timișoara. Reacția lui Ciprian Olaru, managerul unității medicale. “Totul a început acum două, trei zile!”

Publicat: 31/03/2020 | 12:13

De teama unei eventuale infectări cu COVID-19, zece asistente medicale și trei infirmiere au demisionat, în ultimele 72 de ore, de la Spitalul CFR din Timișoara. În ciuda acestui fapt, Ciprian Olaru, managerul unității medicale, nu-și face probleme și susține că spitalul “stă destul de bine” în privința echipamentelor necesare.

VEZI AICI: CARE SUNT SINGURELE ȚĂRI DIN LUME FĂRĂ NICIUN CAZ DE COVID-19. “SUNTEM PRINTRE SINGURII CARE SE POT BUCURA DE STATUL LA BAR!”

Demisiile au început de acum două-trei zile şi la momentul de faţă avem un număr de zece asistente medicale şi trei infirmiere care şi-au depus demisia. Diferă motivul. Unele invocă motive medicale, altele că au în îngrijire copii, persoane peste 65 de ani, invocă şi teama generată de această situaţie cu pandemia. Am avut un pacient care a fost suspect, s-a recoltat, s-a trimis, a venit confirmat, s-a făcut transferul către Spitalul de Boli Infecţioase.

Cum va fi SCENARIUL 4 în România? Asistent român în Germania: „Dacă ieșim pozitivi la coronavirus, dar putem să ne ducem la muncă, ne ducem”

S-a respectat procedura, echipa este izolată la domiciliu, cu toate că a purtat echipamentul de protecţie, dar tocmai pentru a proteja personalul, am luat decizia să rămână la domiciliu echipa care a fost la cazul respectiv. Avem undeva la 20 de pacienţi internaţi, mare parte de la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru a-i degreva pe ei de pacienţi, pentru a se putea ocupa strict de tratarea pacienţilor Covid-19”, a explicat managerul Spitalului CFR Timişoara, Ciprian Olaru.