Demisie nouă! Secretarul General al Guvernului a renunțat la funcție

Publicat: 08/12/2020 | 14:14

Premierul interimar Nicolae Ciucă i-a cerut Secretarului General al Guvernului, Antonel Tănase, să demisioneze.

Nicolae Ciucă a preluat mandatul de premier interimar, după ce, luni, Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru. Acesta ar fi purtat o discuție cu Antonel Tănase, căruia  i-a spus că o să vină un alt secretar de stat la Guvern.

„Nu mă crampronez. Am avut o discuție cu dumnealui (cu Nicolae Ciucă – n.r.) și i-am spus că sunt la dispoziție. Mi-a spus că o să vină un alt secretar general la guvern”, a declarat Antonel Tănase.

Antonel Tănase a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru. Acesta a transmis și un mesaj pe Facebook.

”Dragii mei, vă anunț că mi-am depus demisia din funcția de Secretar General al Guvernului.
Le mulțumesc colegilor din echipa guvernamentală pentru buna colaborare și pentru munca depusă, le mulțumesc funcționarilor Guvernului, care și-au făcut treaba repede și bine.

De acum încolo îmi voi concentra atenția pentru a dezvolta proiecte la nivel de Parlament, din poziția de deputat, acele proiecte despre care v-am vorbit, de dezvoltare a Capitalei.

Am avut un an plin de evenimente, an în care România a trecut prin cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Cu speranța că mi-am făcut datoria așa cum trebuia, mulțumesc încă o dată echipei Guvernului Orban pentru încrederea acordată și, dragii mei, nu ne oprim aici. Voi lucra pentru #NoulBucurești, așa cum mi-am asumat în campania electorală.

Urez noului Executiv succes și multă putere de muncă, cu toată încrederea că va duce România în direcția bună. Am încredere că noua echipă guvernamentală știe ce are de făcut și îi asigur de tot sprijinul meu, atât ca președinte al PNL Sector 3, cât și ca deputat de București. Echipa liberală va fi, pentru România, principalul furnizor de prosperitate și bunăstare, efort la care și eu voi pune umărul alături de colegii liberali. Doamne ajută!”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.