Delia, îngrozită de starea de sănătate a tatălui ei în vreme de pandemie! “Are dureri. Este o boală autoimună”. Ce se întâmplă acum cu Ion Matache

Publicat: 10/04/2020 | 13:46

Delia este îngrozită de evoluția stării de sănătate a tatălui ei în plină epidemie de coronavirus în România. Ion Matache se luptă cu o boală cumplită, iar fosta lui soție îi este alături în aceste momente, dar și cele două fiice. În cadrul unui interviu emoționant, Gina Matache a dezvăluit ce se întâmplă în prezent cu tatăl fetelor sale.

Citește și: Delia, criză de nervi după poluarea extremă din București: “Am ajuns să stăm cu măștile în casă”

Tatăl Deliei Matache, nevoit să își întrerupă tratamentul cu citostatice

Ion Matache are mai multe afecțiuni medicale și, din nefericire, el a fost nevoit să își întrerupă tratamentul cu citostatice din cauza pandemiei de coronavirus. Oana Miheț și Delia, dar și fosta lui soție se roagă pentru o minune, deși, maladia autoimună cu care a fost diagnosticat îl chinuie foarte mult. Potrivit mărturisirilor făcute de cântăreața de muzică populară, spitalele în care fostul soț trebuia să își facă tratamentele au fost închise sau blocate din cauza numărului mare de pacienți depistați pozitiv cu COVID-19.

“Următoarea mișcare era să facă încă o rundă de plasmafereză. Dar nu știu… Suntem legați de mâini și de picioare, ce-o vrea Dumnezeu, pentru că nu avem încredere să plecăm nicăieri. (…). E boală autoimună. Și e greu când te uiți la om și nu știi cum să îl ajuți. Boala asta nu este deloc ușoară. Are dureri”, a declarat Gina Matache în cadrul unei emisiuni de la Antena Stars.

Află și: Delia, Ștefan Bănică și Loredana au donat peste 37.000 de euro, la teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact

Artista de muzică populară a mai spus că imunitatea lui Ion Matache este destul de scăzută, iar o vizită într-un spital de stat ar fi foarte riscantă. Familia Deliei i-a în calcul varianta ca bărbatul să fie tratat într-o clinică privată din țară.

“El, în continuare, trebuia să își facă citostatice, să facă ce trebuie să facă, lunar, dar acum îți este și frică să te mai duci undeva. Nici măcar la analize nu mai pot să-l duc să le facă. Nu se simte mai bine. Prioritar e Nelu, nu știu unde să ne ducem, că mi-e frică mie. Are imunitatea scăzută. Stăm în pat toată ziua și așteptăm, să dea drumul, adică măcar să am siguranța că dacă îl duc într-o clinică privată, va fi în siguranță”, a mai mărturisit mama Deliei.

Nu rata: Top 30 sexy-sportive din showbiz. Ce locuri ocupă Anna Lesko, Delia, Bianca Drăgușanu ori Cristina ICH

Lui Ion Matache i-a fost extirpată o tumără la rinichi, dar și organul afectat

Ion Matache a trăit mulți ani ca un călugăr pe Muntele Athos. Când s-a întors acasă, în România, el  s-a confruntat cu mari dureri la piciorul pe care l-a fracturat în perioada în care a stat la mănăstire. În 2015, au apărut dureri mari în zona pelviană și timp de trei ani, tatăl cântăreței a încercat să se trateze acasă. Când situația s-a agravat, el a mers la spital și a fost internat la Spitalul “Sfântul Ioan” din București. Aici, bărbatul a fost supus unei operații la rinichi, de unde i s-a extirpat o tumoră, dar şi organul afectat. În total, trei intervenții a suferit fostul soț al Ginei Matache – ultima a fost în primăvara lui 2018. Artista de muzică populară, dar și cele două fiice pe care le au împreună i-au fost alături lui Ion Matache în toate clipele grele.