Delia, criză de nervi după poluarea extremă din București: “Am ajuns să stăm cu măștile în casă”

Publicat: 08/04/2020 | 11:50

Delia a făcut o criză de nervi după ce a aflat despre poluarea extremă din București. Extravaganta artistă a luat atitudine pe Internet și mulți dintre fanii ei i s-au alăturat. Mai mult, cântăreața a publicat valorile înregistrate de stațiile independente de monitorizare a aerului care arată depășiri ale limitei de poluare în mai multe zone din Capitală.

Citește și: Delia Matache, surprinsă fără sutien și cu decolteu până la buric! Poza face ravagii pe Internet

Delia, criză de nervi după poluarea extremă din București

Delia Matache a răbufnit după ce s-a trezit în această dimineață într-un fum înecăcios, la fel ca toți locuitorii din București, dar și cei de la marginea orașului.La ora 07:00, datele înregistrate de platforma independentă aerlive.ro arătau un nivel “foarte ridicat” de poluare la majoritatea stațiilor de monitorizare a aerului, în zona nord-vestică a Capitalei și ridicat, la celelalte. Depășirile de poluare peste limita admisă erau înregistrate la particulele în suspensie PM 10 și PM 2,5 – acesta din urmă fiind cel care înregistra cele mai mari creșteri.

Află și: Mihai Bendeac a dezvăluit cum decurge o partidă de amor cu el! Mesaj surprinzător pentru Delia: “Matache, m-ai înnebunit! M-ai distrus sufletește”

Furioasă, extravaganta cântăreață a publicat trei imagini pe Instagram și, după cum puteți observa atât în postarea de mai jos, dar și în galeria foto a articolului, pe prima poză artista și-a arătat nemulțumirea și a scris mesajul: “De ce miroase a fum? De ce ardeți ce ardeți?”. Ulterior, ea a făcut publice valorile care indicau depășiri ale limitei de poluare, iar ultima imagine este o captură realizată la postarea făcută de Chrisa Dobreanu, o profesoară de yoga, care a notat și ea următoarea concluzie tristă: “Am ajuns să stăm cu măștile în casă”.

View this post on Instagram

????????????

A post shared by Delia (@delia) on

“(…) Ard deșeuri radioactive, aduc deșeurile altor țări și le ard aici!!! Carantina pentru fraierii ca noi, iar pentru ei, afaceri pe bani mulți!!!”, “Vor să facă proba la măscuțe să vadă dacă sunt bune și în casă. Lăsând gluma la o parte sunt nopți în care valorile PM 2.5 sunt 35-40 ug/m3, în alte nopți ajunge la 130-150… concluzia mea e că, pe lângă toate sursele clasice de poluare, există și un factor care nu e mereu prezent și care face să fie în unele zile niște diferente enorme, de ordinul a 3-400% mai mari decât cele din alte zile… Știu că ignorance is bliss (n.r.: ignoranța e o binecuvântare) pentru unii, dar murim otrăviți în București”, “În Onești au pornit trei incendii de vegetație în ultima săptămână. Cineva dă foc intenționat. Cel mai dramatic este că arde Dealul Perchiu, considerat rezervație naturală” sunt trei dintre sutele de comentarii strânse de postarea de mai sus.

Nu rata: Delia, Ștefan Bănică și Loredana au donat peste 37.000 de euro, la teledonul Români Împreună, organizat de trustul Intact

Ministrul Mediului, declarații despre poluarea extremă din Capitală

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a dezvăluit în cadrul unui interviu că poluarea extremă înregistrată în capitala Româniie nu are legătură cu anumite cantități de plastic sau cauciuc ars.

“Avem un incendiu de vegetație. În urma incendierii unei zone semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează miros specific și fum înecăcios, resimțit de locuitorii din vecinătate și evident de noi, cei din București, ca urmare a vitezei și direcției vântului.

Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren în nordul Capitalei pentru a gestiona situația și pentru a evaua impactul incendiului de vegetație, cel mai puternic resimțindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoria cărora este stingerea acestui incendiu”, a declarat Costel Alexe în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Garda de Mediu a precizat că suprafața care arde este de aproximativ 30.000 de metri pătrați.