Delfini prietenoși filmați în Marea Neagră! Au înotat în apropiere de oameni

Publicat: 22/06/2020 | 15:09

Un eveniment neobișnuit a avut loc în Marea Neagră zilele trecute. Mai mulți delfini au fost filmați în timp ce înotau în apropiete de oameni.

Odată cu pandemia de coronavirus și sistarea mai multor activități care afectau calitatea apei, ecosistemul Mării Negre dă semne că își revine. 

Peștii s-au înmulțit, așa că mamiferele marine au început să înoate mai aproape de țărm pentru a se hrăni. 

Delfinii s-au jucat minute în șir

Zilele trecute, mai mulți delfini au fost văzuți în apropiere de o barcă. Un bărbat a sărit în apă și mamiferele nu s-au speriat de el, ba, dimpotrivă, au continuat să înoate în apropiere. 

Delfinii s-au jucat minute în șir lângă barcă și momentele simpatice au fost filmate. 

„Se vede în primul rând în comportamentul delfinilor, vin la mal, vin tot mai des și în număr tot mai mare. Marea Neagră are o capacitate trofică mare, are cinci fluvii care aduc substanțe trofice pentru diferite specii, cum este scrumbia. Condițiile sunt ideale pentru reproducere și am rezolvat și cu poluarea pentru că acesta a fost un factor important. La rândul lor, pescarii recunosc că anul acesta au adus la mal unele dintre cele mai mari capturi. În plase, s-au prins chefali, hamsie, stavrid și scrumbie. Am observat inclusiv la taliene că în primăvara asta a fost foarte multă hamsie.Calcanul, până în 15 aprilie, s-a prins destul de bine. Au început să se refacă stocurile de pește datorită faptului că nu a mai fost poluare. Poate și traficul în Marea Neagră a fost mai scăzut. S-a văzut faptul că este din ce în ce mai mult pește.”, a explicat Adrian Bâlbă, director al complexului Delfinariu Constanța.

Vezi video aici.