Declarațiile șocante ale unui medic despre antivacciniști: „Nu trebuie conectați la ventilator, dacă se infectează”

Publicat: 22/12/2020 | 13:32

Un medic din Germania a reușit să devină cunoscut în toată țara, în urma unor declarații controversate făcute la adresa celor care refuză să se vaccineze anti-covid.

Concret, geneticianul Wolfram Henn a declarat că cei care susțin teoriile conspirației ar trebui să aibă bilet în care să explice de ce nu vor să primească vaccinul. Mai mult, din punctul de vedere al medicului, aceste persoane „nu merită” un pat la terapie intensivă.

Citește și: Coronavirus România 22 decembrie. Anunțul autorităților! Câte persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

Comentariile acestuia au fost făcute într-un interviu acordat ziarului german Bild. „Oricine refuză din start vaccinarea, ar trebui, de asemenea, să poarte întotdeauna un document cu inscripția «Nu vreau să fiu vaccinat! Doresc să las altora protecția împotriva bolii! Vreau, dacă mă îmbolnăvesc, să-mi las patul de terapie intensivă și ventilatorul altora»”.

Oamenii vor fi tratați indiferent de păreri

Totodată, Wolfram Henn recunoaște că oamenii au motive de îngrijorare, dar îi condamnă pe cei care răspândesc fake news. „Să se gândească cu adevărat la consecințele acțiunilor lor până la capăt”.  „Recomand urgent ca aceste persoane alarmate să meargă la cel mai apropiat spital și să prezinte teoriile conspirației medicilor și asistenților medicali care tocmai au venit din secția de terapie intensivă supraaglomerată și sunt complet epuizați”, a subliniat specialistul.

Totuși, medicul spune că profesioniștii din domeniul sănătății îi vor trata întotdeauna pe antivacciniști atunci când se îmbolnăvesc.

„Este perfect clar că, în cele din urmă, nimeni nu va renunța la tratament în caz de urgență. Ideea este că oamenii care sunt foarte critici foarte repede (…) Și dacă sunt împotriva a ceva, atunci ar trebui să se gândească cu adevărat la consecințele acțiunilor lor până la capăt”, a mai subliniat geneticianul.

Nu rata: Revelion 2021. Restricții dure pentru români în noaptea dintre ani