Declarațiile șocante ale unei românce din Italia, prinsă în criza provocată de coronavirsu: „Am văzut cu ochii mei o ură pentru asiatici”

Publicat: 27/02/2020 | 21:25

Zilele trecute epidemia de coronavirus a ajuns în Italia și a provocat o panică generală. În prezent, au fost înregistrați 520 de oameni care au contactat virusul și 14 decedați. Amenințarea noului tip de virus i-a bulversat pe italieni și au ieșit la iveală unele comportamente condamnabile.

Cristina Naum o fostă jucătoare de tenis de masă, care locuiește și antrenează la Bologna, în Italia a povestit că localnicii sunt cuprinși de panică. „Lumea este foarte speriată. Toate școlile, grădinițele și universitatea sunt închise. În plus, am ieșit duminică seara, după ce au fost confirmate primele cazuri în Italia, la cumpărături, așa, de precauție. Te rog să mă crezi că toate magazinele la care am fost erau goale, nu tu carne, nu tu paste, nimic…

Din păcate, la farmaciile de aici nu am mai găsit nimic. Am luat măști, care nici nu știu cât de utile sunt, de pe site-uri de internet. Acum o săptămână, o mască era 2-3 euro, am dat acum 12 euro pe una și am luat vreo 10. Iar pe un gel de spălat pe mâini, de 20 de euro, am plătit acum 70. Asta e, unii speculează momentul”, a povestit fosta sportivă, pentru Libertatea.

„E mult rasism, de parcă ar avea chinezii vreo vină”

Românca a mai spus  că teama de coronavirus i-a făcut pe italieni să-și piardă mințile și să se comporte total inadecvat.

”Am văzut cu ochii mei o ură pentru asiatici, e mult rasism, de parcă ar avea chinezii, săracii, vreo vină. Chiar acum mă uitam la un video cu un filipinez la o coadă, la un supermarket, luat la bătaie de un localnic căruia îi era frică să nu-i ia mâncarea. Sper să nu se răspândească virusul! Și am un mesaj clar pentru cei care au plecat de frică de aici: până una-alta, aici sistemul medical funcționează, în România – e vai mămițica noastră”, a declarat Cristina Naum.