Declarațiile asistentei căreia i s-a administrat primul vaccin anti-covid din România: „Este cel mai nedureros pe care l-am făcut vreodată”

Publicat: 27/12/2020 | 11:18

Asistenta în vârstă de 26 de ani, angajată a Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a oferit declarații de presă, după ce a primit prima doză din România a vaccinului anti-covid.

Mihaela Anghel lucrează în unitatea medicală amintită mai sus de patru ani și a făcut parte din echipa care a preluat primul pacient din țară confirmat cu virusul SARS-CoV-2, pe 27 februarie.

„Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum”, a declarat Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată din România.

Sfaturile asistentei pentru români

Tânăra a avut de transmis un mesaj și pentru cei care nu vor să fie vaccinați sau nu sunt siguri de această procedură. „Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte ei sau cei dragi să se îmbolnăvească pentru a înțelege că există această boală”.

Mai mult, asistenta medicală a declarat că în cele 10 luni de pandemie, nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2. „Simt și sper că este începutul sfârșitului acestei pandemii. Sper din tot sufletul să ne putem relua activitățile obișnuite. Când am venit astăzi aici m-am gândit că în scurt timp o să scăpăm de această problemă și că o să fim din nou fericiți, pentru că fericirea noastră s-a cam distrus odată cu această pandemie”.

Cea de-a doua doză de vaccin le va fi administrată cadrelor medicale în următoarele 21 de zile. „Urmează să primesc următoarea doză în următoarele 21 de zile. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că vine vaccinul m-am gândit să mă vaccinez pentru că nu vreau să-i îmbolnăvesc pe cei dragi”, a mai spus asistenta.