Declarații uimitoare ale lui Lucian Mîndruță: „Am fost răpit când eram copil”

Publicat: 17/10/2020 | 23:13

Lucian Mîndruță a făcut sâmbătă seară, în cadrul unei emisiuni TV, mai multe declarații în premieră despre viața sa personală și relația pe care o avea atunci cu părinții săi.

Jurnalistul povestește că în satul bunicilor săi i se spunea „furatul” pentru că atunci când era copil a fost răpit de tatăl său. În acea perioadă părinții lui Mândruță erau despărțiți.

„Mi se spunea Boțoroagă pentru că făceam boroboațe. Nu știu de ce în comuna mea boțoroagă desemna o chestie nașpa pe care o făcea un copil. Făceam diferite boacăne, diferite chestii… Uite, una dintre ele, n-am făcut-o eu, a făcut-o tata… Eu sunt unul dintre puținii copii răpiți în România comunistă. Am fost răpit și multă vreme în sat mi se spunea “Furatul”.

Am fost răpit de tatăl meu. Părinții mei s-au despărțit, mama m-a dus la țară și m-a lăsat cu bunicii acolo. Și bunicii, ei fiind mai în vârstă așa, aveau un tabiet: dormeau la prânz. Și eu mă jucam afară, în curte, la prânz.

„M-a pus în ataș, pe motocicletă, lângă el, și m-a dus la București”

Sigur, porțile închise, tot ce trebuia, adică nu puteam să plec prea departe, dar eram afară. Și tatăl meu a venit, pentru că i s-a făcut foarte dor de mine pentru că fusesem încredințat mamei de către judecător, și a zis ia-l! M-a pus în ataș, pe motocicletă, lângă el, și m-a dus la București.

Bunicii s-au trezit, “unde-i copilul, ce s-a întâmplat?”, răpit, telefoane, Miliție… Până la urmă am fost găsit, n-a pățit nimeni nimic, n-a fost tata nici măcar judecat sau condamnat sau arestat pentru răpirea mea, s-a rezolvat. S-a mușamalizat cazul așa, adică m-a dat înapoi.

Mi s-a întâmplat și multă vreme îmi era un pic jenă la mine-n sat pentru că toată lumea zicea: “uite, ăla a lu’ Furatu’!” Nu sună foarte bine că am fost furat, dar chiar am fost furat din bătătură, din curtea casei” – a povestit Lucian Mîndruță la Digi 24.

Cine este Lucian Mîndruță

Lucian Mîndruță este un jurnalist, lector universitar și prezentator de televiziune și de radio. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București. În timpul anilor de studenție a publicat pentru prima oară, pe 24 decembrie 1989, într-unul dintre primele ziare românești de după revoluție – „Mesterul Manole” – ziarul facultății unde era student.

În momentul de față, Mîndruță este realizator radio la DigiFM și jurnalist de social media și online. A scris în Dilema, Jurnalul Național, Săptămâna Financiară și în revista The One sau Viva.

 

Citește și...