Declarații halucinante în cazul crimei din Răcăciuni! Mama adolescentului care și-a omorât tatăl și a îngropat cadavrul știa despre asasinat

Publicat: 27/01/2020 | 16:19

Și-a omorât tatăl în bătaie, după care l-a îngropat în grădina din spatele casei. Un tânăr, de ani, din satul Dumbrăveni, comuna Răcăciuni, județul Bacău nu a mai putut suporta să asiste la bătăile regulate pe care i le trăgea tatăl mamei, și a replicat. Mai întâi cu pumnii, după care cu un par, cu care l-a lovit până acesta și-a dat ultima suflare.

Citește și: Detalii incredibile apar în cazul oribilei crime de la Răcăciuni. Motivul pentru care băiatul în vârstă de 16 ani și-a ucis tatăl

Mama adolescentului criminal știa despre asasinat

După ce și-a omorât tatăl, l-a îngropat în spatele casei. Descoperirea a fost făcută sâmbătă, la peste o săptămână de la comiterea faptei, după ce bărbatul de 43 de ani nu mai dăduse pe la serviciu și colegii săi au început să pună întrebări. Moment în care, polițiștii din Răcăciuni au început să-l caute, și s- aflat, de la vecini, că fiul acestuia a săpat, într-una din zile o groapă în grădină, ceea ce le-a atras atenția. Crima s-ar fi produs pe data de 16 ianuarie. Sâmbătă, locuința a fost luată cu asalt de anchetatori, care au descoperit cadavrul bărbatului îngropat în spatele casei.

Sorina Finică – procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău: „Din ancheta făcută a rezultat faptul că inculpatul minor, în vârstă de 16 ani, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu familia a intervenit într-un scandal iscat între mamă și tată, moment în care și-a lovit tatăl cu pumni și apoi cu un obiect contondent provocându-i leziuni care au dus la deces. Organele penale au fost sesizate abia în data de 25 ianuarie cu privire la dispariția bărbatului de 43 de ani. O echipă s-a deplasat la fața locului și a găsit cadavrul îngropta în grădină. Inculpatul a fost reținut pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”.

Băiatul le-a mai spus că anchetatorilor că singur a îngropat cadavrul.

Mama suspectului: „Știam ce a făcut, dar nu m-am dus la poliție. Așa s-a răzbunat pe cei 17 ani de teroare și umilință pe care i-am trăit”.

Se pare că fratele mai mare și-ar fi omorât tatăl în fața celor doi frați mai mici.

Irina Avorniciței – director adjunct DGASPC Bacău: Cei doi copii, de 1 an și trei luni, respectiv, 10 ani, au fost preluați în regim de urgență și sunt la asitenți maternali. Au nevoie de consiliere psihologică”.