Declarația uluitoare a bărbatului din Cluj care și-a ucis fiul: „Mi-a zis că, dacă nu-l omor eu, se sinucide“. Psiholog: „Poate fi reală”

Publicat: 05/08/2020 | 16:49

Takacs Gyorgy, bărbatul de 46 de ani care și-a ucis bărbatul, în vârstă de 8 ani, le-a mărturisit polițiștilor că și-a ucis fiul pentru că acesta i-a cerut să facă asta, în caz contrar, se va sinucide pentru că nu ar fi vrut să locuiască cu mama lui.

Clujeanul a fost externat din spital şi se află în arest preventiv. Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru „Adevărul” care au fost primele declaraţii oficiale ale acestuia:

„A dat o declaraţie stufoasă în care a menţionat că fiul i-ar fi cerut să îl ucidă pentru că nu voia să stea cu mama şi i-ar fi zis că, dacă nu îl omoară el (n. red. – tatăl) o să se sinucidă”. Părinţii băiatului treceau printr-un divorţ dificil, iar copilul se afla în custodie comună şi petrecea timp cu ambii părinţi.

Citește și: Bărbatul care și-a omorât fiul 8 ani, declarații șocante în fața polițiștilor din Cluj! Care ar fi fost ultima dorință a copilului | VIDEO

Bărbatul şi-a tăiat venele şi s-a tăiat în zona coastelor, rănile nefiind fatale. După câteva zile de îngrijiri medicale la Terapie Intensivă, bărbatul şi-a revenit şi este în arest preventiv pentru 30 de zile.

Ce spune un psiholog criminalist

Psihologul criminalist Gabriela Groza este de părere că declaraţia lui Takacs Gyorgy – conform căreia băiatul i-ar fi cerut să-l omoare, „poate să fie reală: „E posibil să fi spus asta la furie copilul. Dar aici e posibil ca agresorul însuşi să instige victima pe parcursul mai multor conversaţii.

I-ar fi putut explica că pot fi împreună după moarte sau că unica soluţie de ieşire din impas ar fi moarte. În orice caz, faptul că i-ar fi cerut asta nu justifica faptă de omor. Nici din punct de vedere juridic şi nici psihologic, nicio persoană sănătoasă psihologic nu-şi omoară cipilul dacă acesta îi cere”.

Nu rata: Efectele devastatoare ale exploziei din Beirut. Peste 200.000 de oameni au rămas fără case. Libanul, la un pas de foamete

Potrivit psihologului, este posibil ca bărbatul să fi crezut că moartea este singura soluţie de a ieşi din impas. „E posibil ca acesta să fi crezut că moartea este singura soluţie de a ieşi din impas. Nu cred că profilul criminalului se potriveşte cu cel al unui agresor cu antecedente de violenţa domestică. Şi agresorul poate fi extrem de şocat, să fie într-o stare în care nu percepe realitatea aşa cum este”, a explicat psihologul.

Varianta răzbunării, exclusă

Totodată, Gabriela Groza susţine că poate să fie sau nu răzbunare, dar, câtă vreme nu există declaraţiile lui, nu se poate şti cu siguranţă. „Poate fi şi situaţia în care unul dintre soţi nu acceptă despărţirea, iar faptul că şi-a pierdut familia şi nu are nimic altceva în viaţă de care să se lege, alţi membri ai familiei sau prieteni, poate ajunge în situaţia în care crede că a pierdut totul, astfel nu mai are nimic de pierdut. Se poate ajunge astfel la gesturi extrem pe un anumit fond mental”.