Decizii istorice din cauza coronavirusului! Giuseppe Conte a anunţat noi restricţii severe, după ce ieri au murit 793 de oameni în Italia

Publicat: 22/03/2020 | 09:25

S-au luat decizii istorice în Italia, greu încercată de epidemia de coronavirus! Premierul Giuseppe Conte a anunţat noi restricţii severe, după ce ieri au murit 793 de oameni în Italia după ce au contractat COVID-19. Potrivit celor mai recente informaţii, 4.825 de persoane fost răpuse în Peninsulă de virusului ucigaş din China.

Citeşte şi: Care este temperatura preferată de noul coronavirus. La câte grade ar avea loc cea mai mare răspândire

Giuseppe Conte a anunţat noi restricţii severe în lupta cu noul coronavirus

În cadrul unui live făcut pe Facebook, Giuseppe Conte a spus că toate “fabricile neesenţiale” trebuie să se închidă, pentru că Italia se confruntă cu “cea mai severă criză de la cel de-al Doilea Război Mondial”, potrivit jurnaliştilor de la Reuters. Această restricţie se aplică tuturor fabricilor care nu sunt implicate în producerea de alimente sau echipamente medicale.

Află şi: Covid-19 va schimba lumea! Yuval Noah Harari: Pandemia de coronavirus a permis experimente sociale la scară globală”

“Moartea multor dintre cetăţenii noştri este o durere cu care ne confruntăm zilnic. Decesele pe care le avem în continuare nu sunt doar numere, ci sunt oameni”, a anunţat Giuseppe Conte în transmisiunea live de pe Facebook.

Nu rata: Ce simt persoanele infectate cu noul coronavirus. Supraviețuitorii avertizează: “Faceți testul dacă ați trecut prin asta!”

Premierul italian a mai anunţat că toate farmaciile, magazinele alimentare, serviciile financiare şi transportul public vor rămâne deschide.

“(n.r.: Măsura) ne va permite să ne întoarcem la fabricile noastre, pieţele noastre publice, îmbrăţişându-ne din nou prietenii. Facem asta pentru că iubim Italia”, a mai spus Giuseppe Conte.

Dan Boanţă, fost prezentator la Antena 1, locuieşte de câţiva ani buni în Camogli, o comună din provincia Genova. La scurt timp de la declaraţiile premierului italian, fostul jurnalist a transmis un mesaj pe contul lui oficial de Facebook, în speranţa că autorităţile din România vor lua mai devreme măsuri drastice ca să împiedice răspândirea noului coronavirus.

Citeşte şi: Ce dispune ultima Ordonanță în criza coronavirusului: circulația în afara locuinței a fost restricționată, mallurile se închid, pedepse pentru evadații” din carantină, slujbe fără enoriași + interdicții dure la frontiere