Decizie-șoc în cazul lui Gheorghe Vlădan, criminalul de la coaforul ”Perla”. Familia casierei ucise contestă hotărârea judecătorilor

Publicat: 20/01/2020 | 10:03

Gheorghe Vlădan – şofer la Policlinica „N. Kretzulescu” – a deschis focul în coaforul în care lucra soţia sa. Aceasta îl părăsise şi încerca să obţină divorţul. Pe data de 5 martie 2012, Vlădan a pătruns în coafor și le-a ucis pe soția sa și pe casieră. Alte șase persoane, angajați și clienți ai coaforului, au fost rănite. 

Procurorii au susținut, în rechizitoriu, că toate faptele au fost dovedite, motiv pentru care s-a cerut pedeapsa maximă pentru Gheorghe Vlădan. Criminalul a fost deferit Justiţiei, în stare de arest preventiv, în aprilie 2012, pentru omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Gheorghe Vlădan a fost condamnat, inițial, la închisoare pe viață

Gheorghe Vlădan poate ieși din închisoare peste 7 ani

Judecătorii din Giurgiu au înlocuit pedeapsa cu închisoare pe viață, astfel că Gheorghe Vlădan urmează să efectueze 25 de ani de închisoare. Numai că, în conformitate cu prevederile Codului Penal, Vlădan ar putea ieși din pușcărie peste 7 ani. Imediat după ce a aflat decizia magistraţilor, familia Marianei Bendre – casiera executată în coaforul Perla -, a contestat micşorarea pedepsei, solicitând ca Vlădan să execute închisoare pe viaţă, aşa cum a fost condamnat inițial. Peste câteva zile va avea loc primul termen de judecată, la Curtea de Apel Bucureşti, dar pare greu de crezut că familia victimei va avea câștig de cauză.

Conform Codului Penal, “condamnatul trecut de vârsta de 60 de ani pentru bărbați și de 55 de ani pentru femei poate fi liberat condiționat după executarea efectivă a 15 ani de detențiune, dacă (…) este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale”. De această prevedere va beneficia şi Gheorghe Dincă – ”Monstrul din Caracal” -, după ce va fi condamnat pentru faptele sale.