Decizie radicală în Franța! Guvernul a apelat la jandarmi pentru a impune purtarea măștii de protecție

Publicat: 12/08/2020 | 18:40

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime. În multe țări a fost înregistră o creștere a numărului de noi cazuri de persoane infectate, iar acest lucru a alertat autoritățile, care impun noi reguli de prevenire a răspândirii virusului.

În mod paradoxal deși numărul de noi cazuri crește, oamenii pare că nu se mai tem și nu conștientizează pericolul. În acest context guvernul francez a anunțat o nouă măsură. Miercuri a fost semnalat faptul că se vor mobiliza agenţii de poliţie şi jandarmii pentru a impune purtarea măştii şi în spaţiile publice deschise, unde această măsură a devenit obligatorie, potrivit agenţiei EFE. (CITEȘTE ȘI: OPT ROMÂNI DINTR-O FERMĂ DIN FRANȚA, BOLNAVI DE CORONAVIRUS)

„Vom mobiliza forţele de poliţie şi jandarmeria pentru un mai bun control. Vrem să fie clar: trebuie să te temi mai puţin de jandarmul care te va amenda decât de virus″, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

„Este necesară o vigilenţă absolută”

Această măsură a venit după ce în ultimele zile Franța a înregistrat o creștere mare a numărului de noi cazuri zilnice și au fost descoperite numeroase focare.

„Cifrele sunt preocupante. (…) Este necesară o vigilenţă absolută din partea tuturor francezilor″, a mai spus Gabriel Attal. (VEZI ȘI: EPIDEMIA DE CORONAVIRUS SCHIMBĂ REGULILE. ȚARA CARE VA IMPUNE REZERVAREA UNUI LOC PE PLAJĂ PRIN INTERMEDIUL UNEI APLICAȚII)

De asemenea, premierul francez Jean Castex a anunţat o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„Dacă nu reacţionăm colectiv, ne expunem unui risc ridicat de relansare epidemică ce va fi dificil de controlat. O revenire a epidemiei va pune din nou sub presiune ansamblul lanţului sanitar (…), economia noastră, sistemul nostru educaţional, viaţa noastră colectivă şi culturală″, a spus Jean Castex.

În ultima săptămână Franţa a înregistrat peste 10.800 de noi cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Citește și...