Decizie în cazul morții bărbatului din Pitești! Cei doi polițiști au fost plasați în arest la domiciliu

Publicat: 22/04/2021 | 21:26

A fost luată prima decizi în cazul bătrânului care a murit, după ce doi polițiști din Piteşti l-au trântit şi apoi imobilizat presându-l cu genunchiul pe gât. Cei doi polițiști au fost plasați în arest la domiciliu.

Curtea de Apel Pitești a decis ca cei doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte, să fie eliberați și plasați în arest la domiciliu. Decizia este definitivă. De asemenea, joi a fost emis un mandat de arestare pentru unul dintre jandarmii implicați în cazul de la Pitești. (CITEȘTE ȘI: CAZUL BĂRBATULUI MORT DE LA PITEȘTI. AVOCATUL CELOR DOI POLIȚIȘTI, DECLARAȚII CONTROVERSATE: „FRACTURI COSTALE SE PRODUC LA RESUSCITĂRI”)

Cei doi polițiști au fost arestați preventiv pe 19 aprilie, însă decizia instanței a fost atacată de aceștia, iar joi, Curtea de Apel Pitești a decis ca măsura să fie înlocuită cu arestul la domiciliu, scrie publicația locală ePitești.ro. Aceștia au interdicție să comunice între ei, precum și cu rudele victimei, dar și cu martorii intervenției brutale din fața autogării de Sud din Pitești.

Moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere, a anunțat medicul legist, motiv pentru care încadrarea juridică a fost schimbată din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

(VEZI ȘI: POLIȚISTUL CARE L-A IMOBILIZAT PE BĂTRÂNUL DIN PITEȘTI ARE UN TRECUT CONTROVERSAT. TÂNĂRUL AR FI FURAT 8.000 DE LEI)

 

Sursa foto: psnews