Decizie în cazul bărbatului mort de la Pitești. Ce se întâmplă cu cei doi polițiști

Publicat: 20/04/2021 | 13:38

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, unul dintre polițiștii implicați în cazul de la Pitești s-a pensionat, iar cel de-al doilea a fost suspendat.

Doi agenți au fost reținuți în dosarul morții bărbatului care și-a dat ultima suflare pe o stradă din Pitești, după ce polițiștii l-au scos dintr-un local în care a izbucnit un incendiu și apoi l-au fi bruscat. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, unul dintre ei s-a pensionat, iar cel de-al doilea a fost suspendat.

Conform aceleiaşi surse, în cazul agentului căruia i-au fost suspendate raporturile de serviciu se va proceda ulterior conform prevederilor legale, în funcţie de măsurile procesuale penale care vor fi dispuse.

„În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, pentru unul dintre cei doi agenţi de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. (…) În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, cel de-al doilea agent de poliţie a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”, se precizează într-o informare transmisă de IPJ Argeş.

Medicii ajunși la fața locului i-au acordat bărbatului îngrijiri, însă într-un final au constat decesul. De altfel, medicul legist din acest caz susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Acesta a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme.

”Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat.