De vis! Cum ar putea arăta toaletele publice după pandemia de COVID-19. Robinetele și…

Publicat: 04/05/2020 | 12:40

Toaletele publice ar putea reprezenta un adevărat focar de infecție cu COVID-19, după relaxarea măsurilor de restricție. Experții în sănătate publică susțin că dotarea băilor cu diverse inovații este absolut necesară și ar putea stopa apariția unui al doilea val de coronavirus.

VEZI AICI: MARE ATENȚIE, ROMÂNI! CUM POȚI SĂ IEI CORONAVIRUS CHIAR DACĂ STAI IZOLAT ÎN CASĂ ȘI NU INTRI ÎN CONTACT CU NIMENI

Robinetele și căile de acces cu senzori, dar și “asistenții” de toaletă sunt doar câteva dintre ideile care ar urma să îmbunătățească igiena publică, potrivit digi24.ro. Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține aceste modernizări.

EFECTELE #COVID-19. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu vânzările de produse și servicii digitale pe timp de pandemie. Cuvântul-cheie: Endpoint Security

Profesor de microbiologie și boli infecțioase, Peter Collignon a precizat că suprafețele robinetelor și ușilor sunt o problemă majoră în toaletele publice, iar spălarea mâinilor este obligatorie. Acest gest presupune însă atingerea mai multor suprafețe care pot fi infectate. Situația s-ar schimba radical dacă toaletele ar fi dotate cu inovațiile prezentate mai sus.

Controlul infecțiilor și protecția împotriva lor ar trebui să fie la fel de vitale pentru designul băilor precum siguranța privind incendiile”, a spus Peter Collignon.

NU RATA: UN WC PUBLIC DIN ROMÂNIA COSTĂ CÂT UN APARTAMENT DE 3 CAMERE ÎN CENTRUL CAPITALEI! ”E SCUMP, DAR ARATĂ BINE”. CINE SPUNE ASTA!