De săptămâna viitoare, o mască de protecție va ajunge să coste chiar și 40 de lei! Directorii farmaceutici au comandat milioane de măști de protecție!

Publicat: 27/02/2020 | 14:06

Teama de coronavirus i-a speriat atât de mult pe români, încât de câteva zile, stocurile măștilor de protecție din toate farmaciile sunt epuizate complet. Din acest motiv, directorii famaceutici au luat măsuri radicale pe piață și au comandat peste 5 milioane de măști de protecție, care trebuie să ajungă săptămâna viitoare.

Directorul UNIFARM, Adrian Ionel, a declarat joi că săptămâna viitoare vor fi aduse 5-6 milioane de măşti de protecţie şi patru tipuri de dezinfectanţi. „Am încheiat două contracte. Zilele următoare trebuie să facem plata pentru aceste produse şi să fie livrate la sfârşitul săptămânii viitoare. Pentru măşti şi dezinfectanţi. Măşti de patru tipuri şi dezinfectanţi – 25 de tone. 5 milioane de măşti, poate chiar 6. Astăzi vom vedea acest lucru foarte clar”.

Directorul spune că vor mai fi aduse şi alte materiale, precum mănuşi de protecţie, combinezoane, intubatoare.
„În afară de aceste lucruri vor mai veni şi suntem în negocieri şi pentru alte materiale specifice acestor lucruri – mănuşi de protecţie, combinezoane, intubatoare şi altele asemănătoare. Este o procedură standard care trebuie să urmeze nişte paşi. (…) Este vorba de 15 milioane de euro”, a mai spus Ionel.

Directorul UNIFARM a dat asigurări că stocurile vor fi permanent completate.

Măștile de protecție au ajuns să se vândă pe site-urile din România chiar și la un preț de 50 de ori mai mare decât cel real. Astfel, zilele trecute au circulat știri pe Internet că un set de 50 de măști este vândut cu nu mai puțin de 500 de lei, pe un site de vânzări. De asemenea, de săptămâna viitoare, când stocurile vor fi completate, măștile de protecție vor fi mult mai scumpe în farmacii. Potrivit surselor, o mască va ajunge să coste chiar și 40 de lei.