De necrezut: Mai mulți elevi din Cugir au primit ieri la BAC subiectele de anul trecut! Cum a fost posibil așa ceva

Publicat: 26/06/2020 | 13:25

Elevii care au susținut ieri examenul de bacalaureat la Geografie la un colegiu din Cugir au primit subiectele de anul trecut. Iată mai jos cum a fost posibil așa ceva.

Mai mulți absolvenți de liceu au trecut ieri printr-o întâmplare pe care n-o vor uita, probabil, niciodată. Prezenți în sala de examen pentru proba de Geografie, elevii au primit subiectele de anul trecut. 

Eroarea s-a produs după ce cei patru membri ai comisiei de examen au scos la imprimantă subiectele greșite, scrie alba24.ro. 

Elevii au mai dat o dată examen

Dan Cherecheș, șeful comisiei la nivel județean, a detaliat cum s-a ajuns la o asemenea situație și din ce motiv elevii au fost nevoiți să repete proba. 

Comisia a început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase, iar cu cele de geografie a apărut o problemă. La final, profesorii au scos la imprimantă subiectele din 2019 și nici nu au observat acest lucru înainte de a merge în clase și a le împărți elevilor. 

Din păcate, cei care dădeau examen la geografie au apucat să rezolve o parte din cerințele subiectelor din 2019 până ce comisia a sesizat eroarea pe care a făcut-o. 

Astfel, s-a luat decizia ca elevii să fie duși într-o altă sală de clasă, unde au primit apă, cafea și mâncare, iar la ora 14:00 să susțină examenul, de data aceasta cu subiectele de anul acesta. Totuși, adolescenții au primit o variantă de rezervă a subiectelor, conform procedurilor.

Cei patru profesori vinovați au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nicio comisie de examen.

Acesta nu este singurul incident neobișnuit de la examenul de bacalaureat din acest an. Unui elev din Neamț i-a căzut ieri telefonul chiar atunci când a predat lucrarea, așa că a fost eliminat de la BAC pentru fraudă. 

Foto: pixabay.com