De mâine vin ninsorile și viscolul în România! ANM a făcut anunțul în urmă cu câteva minute

Publicat: 22/12/2019 | 13:08

Administrația Națională de Metorologie a emis, în urmă cu câteva minute, o informare meteorologică din care reiese că vremea se răcește, la nivelul întregii țări, iar precipitațiile nu vor lipsi.

Cantitățile de apă pot depăși 20-30 de litri pe metru pătrat, iar în unele zone vor exista precipitații mixte. Începând cu 23 decembrie, în zonele montane vor predomina ninsorile.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ, predominant ninsori la munte, intensificări ale vântului Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 20:00 – 24 decembrie, ora 20:00

În intervalul menționat, va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal,
se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie,  vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.