De luni, restaurantele, sălile de spectacole şi teatrele se redeschid la interior în București

Publicat: 01/05/2021 | 22:57

Vești excelente pentru bucureșteni, dar și pentru cei care ajung în Capitală începând de luni! Restaurantele, sălile de spectacole şi teatrele se vor redeschide la interior, după aproape două luni în care Bucureștiul a avut restricții mai dure. Potrivit autorităților, în Capitală, se menţine la o rata de infectare mai mică de 3 la mia de locuitori, aşa că urmează măsuri de relaxare.

Se redeschid la interior restaurantele, sălile de spectacole şi teatrele din București

De luni, 3 mai 2021, restaurantele se vor redeschide la interior, însă la o capacitate de doar 30%. Programul lor va începe la ora 5 dimineaţa şi se va încheia la ora 21:00.

“Se fac pregătiri destul de mari peste tot şi e foarte asteptată redeschiderea şi cred că majoritatea patronilor de restaurante se bucură pentru această alegere”, a declarat un angajat horeca, relatează observatornews.ro.

Nu rata: Mega-petrecere fără măști! Mii de tineri s-au înghesuit pe ringul de dans! Imaginile testului experimental, care au făcut înconjurul lumii

În timp ce unele persoane sunt extrem de nerăbdătoare să iasă cu rudele sau prietenii la restaurante și terase, altele sunt mai reticente… Teama de a contracta virusul SARS-CoV-2  încă îi ţine departe.

“Noi, de exemplu, nu vom profita de această oportunitate, deocamdată”, a mărturisit o tânără.

În ciuda faptului că putea fi convocat chiar astăzi, 1 mai 2021, comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă, Alin Stoica a hotărât să îl programeze în prima zi de Paşte.

“Mâine dimineaţă (n.r.: duminică dimineața), cel mai probabil, în prima parte a zilei. Avem 48 de ore la dispoziţie şi trebuie să verificăm şi faptul că se menţine trendul descendent”, a afirmat prefectul Capitalei, conform jurnaliștilor de la observatornews.ro.

Pe lângă restaurantele din Bucurști, de luni se redeschid sălile de spectacole, teatrele şi cinematografele, tot la o capacitate de 30%.

Citește și: Horoscop săptămânal 3 – 9 mai 2021. Scorpionii au parte de tensiuni în relații

Sursa foto: pixabay.com/ro