De ce s-au auzit artificii azi-noapte, la ora 00:00, în București. Motivul este ireal!

Publicat: 19/04/2020 | 11:46

Noaptea de Paște din 2020 a fost una specială, iar acest lucru nu a fost datorat numai restricțiilor instituite din cauza pandemiei de coronavirus.

Bucureștenii din mai multe cartiere printre care Militari, Rahova și Colentina, s-au auzit artificii. Jurnalistul George Grigoriu a explicat, la Realitatea Plus, care este explicația acestui gest.

„Artificiile au o anumită semnificație. În vechime, atunci când se aprindeau flăcările, se alungau duhurile rele. Era motivul pentru care, în trecut, se aprindeau artificii și se creau acele zgomote. Probabil aceasta este explicația și în momentul actual”.

Cum a ajuns Lumina Sfântă la credincioși

Lumina Sfântă de la Ierusalim a coborât sâmbătă, în jurul orei 13:50, fiind împărţită apoi credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, într-o ceremonie restrânsă, fără participarea credincioşilor.

Tot în condiţii excepţionale impuse de pandemie, Lumina Sfântă a fost distribuită către delegaţii Bisericilor Ortodoxe. Aceştia nu au coborât din aeronave, ci au aşteptat să primească Lumina adusă de la Mormânt prin intermediari într-un convoi special însoţit de poliţie şi armată.