De ce nu scade numărul infectărilor în Capitală. Specialiștii vin cu explicații

Publicat: 09/12/2020 | 19:59

 

Potrivit Grupului de Informare Strategică numărul cazurilor noi de coronavirus din țară sunt în scădere. Dar nu se poate spune același lucru și despre cel din București. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explică motivele pentru care în Capitală numărul cazurilor este unul ridicat.

În Capitală sunt raportate aproximativ 2.000 de infectări pe zi, iar acest lucru se resimte cel mai mult în spitale. Specialiștii susțin că ar putea fi explicată această situație prin faptul că la nivelul municipiului București se efectuează mai multe teste și există și mai mulți locuitori care-și permit să se testeze la cerere.

Suntem la câteva zile de la momentul minivacanței de 1 decembrie, pe care o parte am petrecut-o acasă, o parte în alte localități. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în aceste minivacanțe. 

Pe de altă parte, în Capitală se testează mult mai mult și mai mulți locuitori își permit să plătească și să facă teste la cerere (…).

E important să vedem ce avem de făcut în acest moment. Menținerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment ușor pentru luna decembrie pentru spitalele din București”, a mai dr. Beatrice Mahler potrivit digi24.ro

CITEȘTE ȘI: ” PROBLEME CU VACCINUL ANTI-COVID-19 ÎN MAREA BRITANIE, CHIAR DIN PRIMA ZI. CE AFECTE ADVERSE A AVUT

Coronavirus în România, 9 decembrie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.430. Dintre acestea, 1.271 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 9 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 532.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 425.816 pacienți au fost declarați vindecați.

VEZI ȘI: „ CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 9 DECEMBRIE. BILANȚUL NEGRU AL DECESELOR A CRESCUT. 161 DE ROMÂNI INFECTAȚI AU MURIT, DE LA ULTIMA INFORMARE