De ce este Pro TV înaintea posturilor Antena 1 și Kanal D la orice televizor din România, indiferent de operator: Digi (RCS-RDS), UPC sau Telekom sau Orange

Publicat: 02/06/2020 | 09:32

Atunci când este adus în discuție subiectul ”audiențe”, lupta dintre posturile TV este una dusă pe toate ”fronturile”. În ultimii ani, această adevărată bătălie pentru rating se poartă între Pro TV, Antena 1 și Kanal D, iar fiecare post încearcă să alcătuiasă ceea ce am putea numi… grila perfectă.

Dar unii dintre telespectatorii care sunt foarte atenți la detalii au observat și  un alt amănunt extrem de interesant. Indiferent de operatorul de cablu – Digi (RCS-RDS), UPC sau Telekom sau Orange -, Pro TV se regăsește ”în schemă” înaintea Antena 1 și Kanal D, dar după… TVR. Și au apărut, firește, semne de întrebare, pentru că telespectatorii au crezut că audiențele spun totul, astfel că s-ar fi așteptat ca Pro TV să dețină supremația și din acest punct de vedere.

Dar explicația este foarte simplă. Operatorii de cablu au plasat posturile TV în ordinea apariției lor pe piață, respectiv a atribuirii frecvențelor de-a lungul timpului. Iată de ce TVR este plasat înaintea Pro TV, iar acesta din urmă devansează Antena 1 și Kanal D. Este vorba despre celebra replică ”primul venit, primul servit”, iar căutarea programelor TV se face, în orice rețea, în ordinea crescătoare a frecvențelor. (CITEȘTE ȘI: AUDIENȚE RECORD PENTRU POSTURILE ANTENA 1 ȘI PROTV! CE I-A ȚINUT PE TELESPECTATORI ÎN FAȚA MICILOR ECRANE)

PRO TV a luat, din nou, caimacul. Lider de audiență

În timpul difuzării emisiunii „Românii au talent”, Pro TV n-a avut rival, pe interval. Posturile concurente, Antena 1 și Kanal D, s-au bătut pentru următoarele două locuri, la o diferență de peste un milion de telespectatori, potrivit paginademedia.ro

Finala din acest an ”Românii au Talent” a stat sub semnul surprizelor. A fost prima ediție a emisiunii „remote”, cu intervenții în direct de acasă și cu înregistrări special făcute pentru show, totul în contextul crizei coronavirusului. Andra, Andi Moisescu, Mihai Petre și Florin Călinescu au avut intervenții în direct. De asemenea, s-au dat, tot în premieră, alte trei premii: locul doi (Siena Vușcan – 20.000 de euro), locul trei (Mihai Țigaret – 10.000 de euro) și premiul de Originalitate (Vlad Ciobanu – 10.000 de euro).

În topul audiențelor, după PRO TV s-a poziționat Antena 1, post care – în același interval orar – a difuzat emisiunea „Chefi la cuțite” și filmul „Anna și Regele”. Locul al treilea al clasamentului audiențelor a fost ocupat de Kanal D, cu programele „Mă numesc Zuleyha” și „Medici: Conducătorii orașului Florența”. (VEZI ȘI AICI: PROTV, ZDROBIT DE ANTENA 1 LA AUDIENȚE ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS! CE AU PREFERAT ROMÂNII SĂ URMĂREASCĂ ÎN IZOLARE)