De ce afterschool-urile, grădinițele și creșele nu se vor mai redeschide din 15 iunie. Monica Anisie a făcut anunțul

Publicat: 15/06/2020 | 08:08

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că afterschool-urile, grădinițele și creșele nu se mai redeschid din 15 iunie. De vină este creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus, din ultimele zile.

CITEȘTE ȘI: NOU FOCAR DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA. PESTE 31 DE MUNCITORI DIN BRĂILA, DEPISTAȚI POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS

Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

Acestea sunt, în acest moment, în pregătire, probabil că mâine (luni – n.red.) le vom finaliza și le vom prezenta”, a spus Monica Anisie, într-o conferință de presă.

REACȚIE. Traian Băsescu: „Se fac de râs toți. Ăștia de la guvernare au înmuiat măsurile până la desființare de dragul voturilor, iar PSD face mult rău cu propaganda”

Monica Anisie: “Ministerul Educației a transmis că…”

Monica Anisie a mai precizat că redeschiderea grădinițelor aparține autorităților publice locale.

Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers până acum copiii.

NU RATA: MEXICUL, ÎN PLINĂ LUPTĂ CU VIRUSUL COVID-19! AU FOST ÎNREGISTRAT APROXIMATIV 17.000 DE DECESE CAUZATE DE CORONAVIRUS

Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratul școlar transmite autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a spus Monica Anisie.