Acasă » Exclusiv » De ce a fost eliberat de fapt singurul român condamnat la 99 de ani de închisoare: “A participat la activități lucrative și a…”

De ce a fost eliberat de fapt singurul român condamnat la 99 de ani de închisoare: “A participat la activități lucrative și a…”

De: Cristian Blanuta 15/06/2020 | 00:01

Șase crime de un sadism ieșit din comun a comis Marius Csampar, pentru care a fost condamnat la 99 de ani de închisoare. A executat 22, iar magistrații aveau să-i aprobe cererea de eliberare condiționată. Asta după ce, în urmă cu doar nouă zile, fusese refuzat de instanță. Cum a fost ajuns Râmaru 2 un om liber? CANCAN.RO are detaliile, în exclusivitate.

(CITEȘTE ȘI: CEL MAI SÂNGEROS UCIGAȘ ÎN SERIE, PUS ÎN LIBERTATE DUPĂ 23 DE ANI. CUM ARATĂ ACUM „RÂMARU 2”)

Doi judecători treceau peste decizia primei instanțe, care în urmă cu doar nouă zile considerase că Marius Csampar nu merită să fie lăsat în libertate. Astfel, în aprilie 2020, cererea de eliberare condiționată a celui poreclit Râmaru 2 era aprobată. Omul care a luat viețile a șase persoane, ba uneia dintre victime i-a tăiat capul și l-a aruncat în lacul IOR, ieșea din pușcărie după ce executase 22 de ani și cinci luni din cei 99 la care fusese condamnat.

A șasea analiză a comisiei

Cum au ajuns judecătorii să ia o astfel de decizie? CANCAN.RO are răspunsul: datele din motivarea instanței! Pe 6 aprilie 2020, era înregistrată cererea formulată de Marius Csampar, deținut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. În motivarea acesteia, criminalul a arătat că îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat, respectiv a executat fracția legală de privare de libertate, se află în regim deschis, efectuează activități lucrative.

”Din caracterizarea aflată la dosar rezultă că petentul are antecedente penale, se află la a șasea analiză a comisiei de propuneri pentru liberare condiționată. Înainte de perioada analizată, a fost sancționat disciplinar de 16 ori și recompensat de 28 ori cu suplimentarea drepturilor. În perioada analizată nu a fost sancționat disciplinar și a fost recompensat o dată cu suplimentarea drepturilor. A îndeplinit recomandările de participare la programele și activitățile de reintegrare socială.

A participat la activitățile lucrative realizând doar 201 de zile de câștig. Pe cale de consecință,  stăruința în muncă nu este o condiție îndeplinită în prezenta cauză”, se arată în motivare.

Care continua deloc bine pentru Marius Csampar. ”Instanța se raportează în primul rând la natura și gravitatea faptei pentru care petentul a fost condamnat, precum și la antecedentele sale penale. Ca atare, instanța reține că fapta pentru care a fost condamnat petentul prezintă un grad de periculozitate socială ridicat, motiv pentru care petentul, aflat în executarea pedepsei închisorii, trebuie să dea dovezi temeinice de îndreptare a comportamentului său pentru a putea beneficia de instituția juridică a liberării condiționate”, scrie în motivare.

(NU RATA: MARIO FRESH ȘI TOVARĂȘUL LUI, JADOR, MĂCELĂRIȚI DE 6 GORILE! MOTIVUL…)

”În consecință, prin raportare la aceste aspecte, condamnatul trebuie să aducă dovezi clare în sensul reeducării sale pentru a convinge autoritățile statului că s-a îndreptat și că nu va reitera comportamentul antisocial, împrejurare pe care instanța o apreciază neîndeplinită în prezenta cauză. Pe baza acestor criterii, instanța va respinge, ca nefondată, cererea de liberare condiționată”, a fost decizia magistraților. Csampar a făcut apel, iar peste nouă zile a convins alți magistrați care i-au judecat cererea că întrunește toate condițiile pentru a păși în libertate!

Așa se face că a doua instanță a luat în calcul susținerile apărătorului, cum că „petentul a executat fracția impusă de lege, se află la a VI-a analiză a comisiei, a participat la programele și activitățile socio-educative, a participat la activități lucrative și a fost recompensat”.

Prima reacție a lui Marius Csampar după ce a ieșit din pușcărie

Marius Csampar avea să-și facă un cont pe Facebook, la câteva zile după ce a fost eliberat, și a intrat într-un live. În care i-a transmis un mesaj cu semne de întrebare unei persoane care a comentat decizia magistraților de a-l scoate de după gratii. “Nu e treaba ta dacă am meritat sau nu să mă eliberez. Nu mă pun eu la mintea ta şi nici nu mă voi pune vreodată, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ţi faci tu de cap întruna”, i-a spus Csampar.

“Vezi-ți de treaba ta, am văzut că ai o familie frumoasă, să-ți trăiască. Bine, asta nu ca o ameninţare, e ca o urare, înțelegi? Și ca un sfat, să-ți vezi de familia ta. Și lasă-i pe alţii să trăiască cum știu şi cum pot”, a continuat Csampar. Care avea să dezvăluie că locuiește într-un motel al unui prieten al său, care nu-i cere niciun ban. “Totul e frumos şi schimbat. Sper ca, de data asta, să preţuiesc libertatea pentru totdeauna”, a încheiat criminalul. (AFLĂ ȘI: PRIMA REACȚIE A LUI JADOR DUPĂ ”MĂCELUL” DE PE LITORAL: ”S-A ÎNTÂMPLAT DIN SENIN…”)

Marius Csampar a fost eliberat după 22 de ani și cinci luni de închisoare

Mărturiile cutremurătoare ale ucigașului

Marius Csampar a ucis șase oameni, iar la anchetă avea să povestească, pas cu pas, cum a acționat. “L-am apucat cu mâna de cap şi cu mâna dreaptă i-am tăiat complet capul, pe care l-am aruncat în lacul IOR, iar corpul l-am ascuns într-un canal. Locul exact sau mai multe detalii le voi prezenta când voi fi dus la locul faptei”, este declarația lui Csampar din dosar.

”M-am încălecat peste el şi l-am lovit cu una dintre cărămizi în zona capului. În timp ce loveam, mi-a scăpat cărămida din mână şi am luat o altă cărămidă, cu care am continuat să lovesc tot în cap. Am aruncat cărămida în timp ce mă ridicam de pe el, i-am mai dat câteva picioare”, povestea Csampar cum a ucis un alt bărbat.

(CITEȘTE AICI: UCIGAȘUL IOANEI CONDEA A ÎNCERCAT SĂ “EVADEZE” DIN PENITENCIAR. „NU ESTE TREABA VOASTRĂ CE…”)

“E singura de care-mi pare rău. Pentru că nu am vrut să se întâmple asta. N-am vrut s-o omor, am vrut doar să-i iau banii. Mai mult de-atâta, stătusem la ea-n gazdă şi eu am fost nesimţit, fiindcă femeia m-a ajutat cât am stat la ea în gazdă”, e mărturia lui Marius Csampar despre bătrâna pe care, de fapt, ar fi vrut doar s-o tâlhărească.

”L-am ascuns şi p-ăsta tot în canal, că sunt canalele alea care e pe sub flori, de curge apa”, povestea Csampar ce a făcut cu o altă victimă.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce se pregătește, de fapt, la Buckingham
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc"
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 aprilie 2024
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în...
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe...
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...