De cascadorii râsului. Un angajat nemulțumit îi cere primarului returnarea mitei de 3000 de euro, 1500 de lei şi câteva baterii de vin alb

Publicat: 11/05/2021 | 09:52

O primărie din Gorj se confruntă cu o situație mai puțin obișnuită. Un angajat nemulțumit a decis să ia atitudine față de conducere și îi cere primarului să îi înapoieze toate „favorurile” pe care i le-a făcut în timp.

Irinel Cotojman, asistent medical comunitar, vrea ca primarul să îi dea înapoi șpaga, în valoare de 3000 de euro, pe care a plătit-o la angajare, 1500 de lei, dar și câteva zeci de litri de vin alb, nu se spune dacă era sec, demisec sau zaibăr oltenesc.

Memoriul în care cere șpaga înapoi a ajuns pe Facebook, scrie publicația locală „Pandurul”. Florin Cipici, omul de încredere al primarului Silviu Ionuț Stan, a cerut 3.000 de euro, chiar într-un birou al primăriei, de față fiind și șeful administrației publice locale, de la Irinel Cotojman, zis ”Doctorul”, în schimbul angajării acestuia în postul de asistent medical comunitar.

Până, Cotojman a plătit doar 1.500 de euro. Acest aspect reiese dintr-o înregistrare în care, primarul Stan recunoaște că banii s-au cerut în prezența sa, dar nu-și mai amintește dacă suma a ajuns la el.

Banii pe 6 luni de muncă

Dar asta nu e tot. Irinel Cotojman vrea și banii pentru cele șase luni în care a fost nevoit să muncească la vila primarului, după cum susține chiar el. Iată și mesajul de pe Facebook.

„Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani de când sunt angajat la UAT Albeni.Sumele pe care mi le datoraţi sunt următoarele:

– 3.000 Euro pentru angajarea mea în data de 06-11-2018, orele 18,00, în locaţia Câmpu Mare;

– 1.000 de lei + 20 litri vin alb în data de 02-07-2019;

– 500 de lei banii mei pe care i-aţi pretins în schimbul semnării actelor pentru sporul COVID-19;

– Cât credeţi de cuviinţă dumneavoastră să-mi daţi pentru cele şase luni în care am muncit la vila d-voastră din Târgu Jiu”, a scris în cerere asistentul comunitar.

„Cu această ocazie, vă informez că o să-mi dau demisia pe loc în momentul în care o să-mi recuperez aceşti bani”, încheie Cotojman, fără să pomenească nimic despre faptul că și darea de mită se pedepsește.

Irinel Cotojman a depus şi o plângere penală împotriva primarului Stan cu privire la şpăgile pe care le-ar fi dat, însă Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a comunicat nimic în legătură cu acest dosar penal.

Memoriul adresat primarului din localitatea Albeni (Sursa foto Facebook )