De aici a plecat mega-scandalul de la Suceava! Mesajul audio al unui medic: ”Îți scuipa ăla-n față, nu-ți scuipa…” 92 de infectați, spitalul a fost închis

Publicat: 24/03/2020 | 17:21

Un mesaj audio al unui cadru medical de la Spitalul din Suceava, care a fost închis din cauza infestării a 92 de oameni din sistem, este cutremurător. De altfel, după acest apel, procuroriii au început urmărirea penală.

„Indiferent că îți scuipa ăla în față sau nu-ți scuipa, masca aia trebuia s-o păstrezi 24 de ore pentru că altă mască nu îți dădea. Măștile se dădeau personal, în mânuță, câte una pe tură”, spune acesta, între altele, potrivit Monitorul de Suceava. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ DECESELE DIN ROMÂNIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

Spitalul din Suceava a fost închis, după ce nu mai puțin de 92 de medici au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Mai mult, numărul cadrelor medicale infectate cu Covid-19 ar putea să crească, în contextul în care încă se efectuează testări în unitatea spitalicească. (NU RATA: OMS, AVERTISMENT SUMBRU: ”PANDEMIA DE CORONAVIRUS SE ACCELEREAZĂ. TREBUIE SĂ ATACĂM VIRUSUL CU TACTICI AGRESIVE”)

„Așa cum anticipam, dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare! Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat! Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical! Testați cu prioritate personalul din spitale! Organizați spitalele adaptat la situația actuală!”, au spus reprezentanții sindicatului SANITAS.