De-a râsu’-plânsu’ în Iași! Un bărbat a fost încătușat după ce a vrut să vândă heroină! Polițiștii au fost uimiți când au văzut ce a scris în declarația pe proprie răspundere

Publicat: 05/04/2020 | 11:23

Măsurile înăsprite de autoritățile din România din cauza epidemiei de coronavirus nu-i sperie pe mulți dintre concetățeni. Iar unii dintre cei din tabăra răufăcătorilor încearcă să profite la maximum de această perioadă critică prin care trec milioane de oameni. Este și cazul unui traficant de droguri din Iași, care a fost încătușat după ce a ieșit pe stradă și a vrut să vândă stupefiante. Polițiștii care l-au verificat au fost uimiți când au văzut ce a scris în declarația pe proprie răspundere.

Citește și: Românii aflați în carantină în hoteluri de lux, comportant halucinant: “Scuipă și înjură oamenii care le aduc mâncare”

Un traficant de droguri, încătușat după ce a vrut să vândă stupefiante în plină epidemie de coronavirus

Giani Mancianu, un bărbat din Iași, a fost prins de polițiști în acest weekend, la scurt timp după ce a ajuns cu trenul în oraș. Când a văzut că unii dintre călătorii coborâți pe peron sunt verificați, el a luat-o la fugă, iar oamenii legii au acționat. Înainte să fie prins, el a aruncat în curtea unei biserici un pachet cu 45 de grame de heroină.

Află și: MĂRTURIE despre chinurile pacienților care ajung la Terapie Intensivă: “E o traumă pentru ei. La cei cu coronav, suferința e cu totul aparte”

În momentul în care i-au verificat declarația pe propria răspundere, polițiștii au observat că era completat ca scop al deplasării “interes profesional”, însă, el nu avea asupra lui și o adeverință eliberată de angajator în acest sens. Anchetatorii susțin că drogurile găsite asupra lui urmau să fie vândute în Iași.

Nu rata: Un matematician a anunțat când scăpăm de coronavirus în România, dar și câte victime se vor înregistra! Datele exacte făcute de specialist

“La data de 04.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.G.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În cauză s-a stabilit că, la data de 03.04.2020, lucrătorii de poliție din cadrul SRPT Iași – Biroul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au interceptat o persoană de sex masculin care a coborât dintr-un tren, iar la vederea acestora a încercat să fugă. Înainte de a fi imobilizat, bărbatul a aruncat peste gardul împrejmuitor al unei biserici din apropierea gării o pungă de culoare albă, în care se afla cantitatea de 45 de grame de heroină, ce urma să fie comercializată pe raza municipiului Iași.

Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial Nr. 242 din 24 martie 2020, lucrătorii de poliție i-au solicitat inculpatului M.G.C. să prezinte declarația prevăzută de art. 4 alin.1 din OM 3/2020, în care s-a constatat că acesta consemnase în fals că se deplasează în interes profesional.

 (…). Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul oferit de DIICOT.

Citește și: Medicii au pus piciorul în prag! Vor pensie de urmaș pentru cadrele medicale decedate din cauza coronavirusului

În cursul zilei de ieri inculpatul a fost prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.