De 1 Mai, e posibil să mergem fără mască pe plajă. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut anunțul 

Publicat: 11/04/2021 | 13:34

Vești bune pentru români! Autoritățile  pun în discuție posibilitatea de a merge fără mască la plajă de 1 Mai. În plus,  se introduc condiții pentru românii care vor să vină acasă de Sărbători.

Miistrul de Interne, Lucian Bode,  a anunțat că se analizează posibilitatea ca masca de protecție să fie eliminată la mare. De asemenea, vor fi întâlniri unde se va discuta dacă pe vârful muntelui sau la mare va mai fi obligatorie masca de protecție.

Sunt vești și pentru românii care sunt plecați în străinătate și vor să se întoarcă în țară, de Paște. Aceștia vor fi nevoiți să prezinte un test negativ la intrarea în țară, în caz contrar vor rămâne în carantină 14 zile.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare, este obligatorie, masca trebuie purtată. Până în data de 1 mai, cu siguranţă, vom mai avea discuţii şi în CNSU şi este posibil să discutăm şi despre eventualitatea de a limita purtarea măştii în anumite circumstanţe, cum ar fi să nu se poarte măşti la plajă, cum de altfel şi restaurant o poţi da jos.

Sunt lucruri de bun simţ, care trebuie discutate şi care trebuie să fie în acord cu majoritatea sănătoasă a celor care accesează astfel de evenimente”, a declarat Lucian Bode, în cadrul unui interviu

VEZI ȘI BILANȚ DECESE CORONAVIRUS 11 APRILIE 2021. CÂȚI ROMÂNI INFECTAȚI CU COVID-19 AU MURIT, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Petrecerile în cluburi, încă interzise

Chiar dacă am putea merge la mare fără masca de protecție, petrecerile în cluburi vor fi în continuare interzise.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona.

Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

În plus, ministrul de interne a mai precizat și faptul că turiștii pot veni pe litoral în minivacanța de 1 Mai, dar unitățile de cazare vor fi ocupate până la maximum 70& din capacitatea lor.

“Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, sunt evidenţiate în hotărârea CNSU, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi, foarte important, cu respectarea acelei reglementări – maxim 70% din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a explicat ministrul de Interne

VEZI ȘI CORONAVIRUS 11 APRILIE 2021. NUMĂRUL PERSOANELOR DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI CARE S-AU INFECTAT CU SARS-COV-2, DE LA ULTIMA INFORMARE

Sursă foto: facebook.com/lucianbode.ro