Date oficiale! Câți români s-au vaccinat anti-COVID în două zile

Publicat: 28/12/2020 | 20:19

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, că încă 1.101 persoane au fost vaccinate anti-COVID în cursul zilei de luni, astfel că numărul total al celor cărora li s-a administrat serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech a ajuns la 2.066.

Mai mult, CNCAV mai precizează și că, în ultimele 24 de ore, a fost validată o singură reacție adversă, la o asistentă medicală din Cluj.

„Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de 28 decembrie, ora 17.00 este:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1101.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2066.

3. Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic)”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Reacția adversă, înregistrat la Suceava

În același timp, potrivit datelor prezentate de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată încă o reacţie adversă (disconfort local), la Suceava, care este în cursul de validare.

“Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, a mai transmis CNCAV, prin intermediul unui comunicat.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat că marți și miercuri, în țară, vor ajunge alte doze, în total 140.000 până la finalul anului. De asemenea, acesta a precizat că, din aprilie, ar putea începe vaccinarea populației generale.