Data la care elevii ar putea reveni la cursuri. Prima condiție ce trebuie îndeplinită

Publicat: 23/04/2020 | 11:20

Elevii ar putea reveni la cursuri începând cu data de 1 iunie, dar o decizie oficială urmează să fie anunțată după întâlnirea decisivă dintre Klaus Iohannis, președintele României, și Monica Anisie, ministrul Educației.

VEZI AICI: VA ÎNGHEȚA ANUL ȘCOLAR DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI? LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL OFICIAL

Potrivit stirileprotv.ro, elevii ar urma să revină în sălile de clasă treptat și în anumite condiții. Cea mai importantă ar fi ca elevii și cadrele didactice să poarte măști de protecție.

O variantă ar fi ca, de la 1 iunie, să se întoarcă la cursuri doar elevii claselor a 8-a și a 12-a, în fond cei care au de susținut examenele naționale. O altă soluție ar fi limitarea numărului de elevi în clase.

PANDEMIE. Ce spune Ludovic Orban despre prețul măștilor, în contextul în care purtarea lor va fi obigatorie

În cadrul Ministerului Educației, specialiștii au luat în calcul mai multe variante, inclusiv această variantă, dar din momentul în care noi am suspendat cursurile, ne-am gândit cu precădere la acești elevi care, oricum au emoțiile examenelor care-i așteaptă, și de acea am pregătit pentru ei și lecții online dar și teste de antrenament, și programul Teleșcoala.

NU RATA: MONICA ANISIE ANUNŢĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ANUL ŞCOLAR! EXISTĂ POSIBILITATEA CA ELEVII SĂ REVINĂ LA CURSURI DE PE 1 IUNIE

Am urmărit în așa fel încât, măsurile pe care Ministerul Educației le-a luat, să conducă la o pregătire continuă a acestor elevi. După cum bine știți, decretul privind starea de urgență din România se va încheia în data de 16 mai, însă așa cum toată lumea știe, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat inițial decizia suspendării cursurilor. Tot acesta ne va spune când este timpul să venim la cursuri, când este momentul în care vom fi în siguranță”, a spus Monica Anisie, întrebată posibilitatea redeschiderii școlilor pentru elevii din anii terminali.