Data exactă când se întorc elevii la școală! Ludovic Orban a făcut anunțul: „Anul va fi încheiat”

Publicat: 15/04/2020 | 09:06

În contextul pandemiei de coronavirus din România, școlile și facultățile au fost închise pe data de 11 martie. De atunci, elevii și studenții participă la cursuri online și se întreabă în fiecare zi când anume se vor redeschide unitățile de învățământ și cum vor putea să-și susțină examenele, pentru a încheia anul de studiu. 

Ludovic Orban a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la reluarea cursurilor în școli și facultăți. Premierul susține că anul școlar se va încheia, iar elevii vor putea să-și susțină liniștiți examenele. Mai mult, dacă situația permite, școlile și facultățile se vor redeschide după data de 15 mai.

CORONAVIRUS. Două companii farmaceutice vor dezvolta un vaccin împotriva Covid-19 până la finalul anului

Până atunci, premierul Ludovic Orban a sfătuit profesorii să intensifice cursurile online și să pregătească elevii pentru examenele ce vor urma.

„Anul școlar va fi încheiat. Adică elevii își vor da toate examenele care se dau la sfârșit de an. La fel, studenții își vor da toate examenele. Încercăm, sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea școlară.

Profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanța școlară să intensifice predarea online până când se vor putea redeschide școlile și, de asemenea, trebuie să fie pregătite examenele care se dau cu cea mai mare seriozitate”, a spus Orban la un post de televiziune.