Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: „Tot timpul țin legătura cu medicii, am o Salvare la fiecare centru de carantină”

Publicat: 16/03/2020 | 16:09

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre măsurile pe care le va putea lua după instaurarea stării de urgență, atât de necesare în contextul pandemiei de coronavirus.(CITEȘTE ȘI: CUM FUNCŢIONEAZĂ BĂNCILE PE TIMPUL STĂRII DE URGENŢĂ. MĂSURI IMPORTANTE ADOPTATE PE TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

„Am fost la muncă, am muncit. Am deschis centre de carantină în Sectorul 1. Avem ultima locație un hotel cu 246 de camere, îl ocupăm pe tot, am intrat în primele 50. Tot timpul țin legătura cu medici, am o Salvare care stă la fiecare centru de carantină și vă dați seama că sunt oameni care stau 14 zile într-o cameră, vă dați seama unii aud, intră în panică. Deja este o paranoia.

Trebuie să ne protejăm, singurul care trebuie să aibă grijă de el…E propria persoană. Spirtul e o problemă, nu se mai găsește în sectorul 1, legea ne permite începând de azi să achiziționăm astfel de produse, căutăm să distribuim la cetățeni. Cu ce mă ajută decretul? Eu nu puteam să intervin în scara blocului pentru dezinfecție. Mi-au solicitat oamenii: dacă a luat izoleta un cetățean dintr-un bloc…vecinii s-au întrebat ce fac. Nu îmi permitea legea să intru în scara blocului.

Legea ne permite, putem achiziționa produse pentru a dezinfecta parcuri, lifturi, scări. Am vorbit cu operatorul meu de salubritate. Ne uităm la chinezi, la mașinile care dezinfectau asfaltul… Vreau să aduc și în România. Nu sunt medic, dar virusul am înțeles că 48 de ore rămâne. Căutăm soluții să fie totul acreditat”, a declarat Daniel Tudorache la GÂNDUL LIVE cu Emma Zeicescu.