Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 și Victor Costache, ministrul Sănătății, au făcut anunțul: ”Vor fi montate în jur de 600 de HOLTERE”

Publicat: 10/03/2020 | 15:27

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 și Victor Costache, ministrul Sănătății, au semnat un memorandum, la Centrul Medical Caraiman, care presupune montarea a 600 de holtere (dispozitive de monitorizare medicală) la persoanele aflate în izolare la domiciliu în Capitală, potrivit gandul.ro.

„Vor fi montate în jur de 600 de holtere. Mi-aș dori să reușim noi să montăm atât de repede încât să rămână domnul primar fără stocuri. S-ar putea ca domnul primar să aibă mai multe disponibile și noi să nu fi reușit să montăm. Nu e cea mai ușoară procedură și suntem la început. Dar cu siguranță o să reușim să le montăm la toți. Mai e un fenomen pe care trebuie să-l luăm în calcul. Prin măsurile dure pe care le-am luat de acces, să ne așteptăm ca numărul celor în izolare la domiciliu să scadă. Astfel, în paralel cu capacitatea de producție a echipamentelor vom putea oferi rapid și la nivel național.

Pacientul ar trebui să se simtă în primul rând în siguranță, deoarece e foarte bine monitorizat. Se face un acord scris, nimeni nu este monitorizat cu forța, e spre binele lor, e o monitorizare medicală permanentă, la cel mai înalt nivel, care este acordată gratuit. Dispozitivele vor fi montate celor care sunt în izolare la domiciliu. Unde vor apărea datele de la monitorizările medicale: e un bun exemplu de colaborare, mulțumim celor care se ocupă de acest aspect, s-a realizat o conexiune securizată între acest centru și Ministerul Sănătății.

Cineva va monitoriza non-stop valorile. Datele se primesc atât în centrul medical, cât și în Ministerul Sănătății. Dacă pacientul scoate holterul, apare că și l-a scos”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății. Această situație în care ne aflăm va fi și un test de maturitate pentru noi ca societate pentru a reuși să încetinim evoluția acestei afecțiuni. Mulțumesc mass media care a fost de la început implicată.

Este o monitorizare medicală de înalt nivel, în timp real, în care se monitorizează ritmul cardiac, frecvența respiratorie, temperatura, practic avem mereu monitorizarea temperaturii, care ajunge la un personal medical specializat, frecvența cardiacă, cardiogramă. Vă reamintesc ce a zis domul primar, e un sistem foarte performant, pentru a monitoriza pacienții cei mai fragili, cu probleme cardiovasculare majore, ele vor preveni și un posibil infarct.

Avem prima echipă care montează dispozitivele. Trebuie să semnăm memorandumul”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Daniel Tudorache, despre situația închiderii școlilor

„În acest moment derulăm procedura, luăm legătura cu toți directorii din fiecare școală, nu putem da mai multe informații. Sectorul 1 e unul mai fericit, oamenii au mai multe posibilități. Vorbesc din punct de vedere a mea, ca primar, dacă această vacanță se va prelungi, fiecare copil riscă să aibă probleme cu pregătirea școlară”, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, referitor la situația închiderii școlilor din cauza coronavirusului.

Conferință de presă la Centrul Caraiman

Conferință de presă la Centrul Caraiman

Publicată de Gandul pe Marţi, 10 martie 2020