Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, revoltat după ședința extraordinară a Consiliului Local: ”Pentru USR, politica de partid este mai importantă decât sănătatea oamenilor”

Publicat: 19/03/2020 | 18:34

Ședința extraordinară a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1 din București, a avut pe ordinea de zi un subiect ” – aprobarea fondurilor necesare acțiunilor care trebuie întreprinse împotriva pandemiei de coronavirus și consecințelor acesteia, informează gândul.ro. Din păcate, așa cum a transmis primarul Sectorului 1 în mediul online, consilierii USR au avut o atitudine care, pur i simplu, l-a revoltat.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, s-a arătat dezamăgit de faptul că nu mai puțin de 5 consilieri USR au avut o atitudine… refractară față de rectificarea bugetară. Doi consilieri au votat împotriva rectificării, un consilier s-a abținut de la vot, iar doi nici măcar nu au participat la ședința extraordinară a Consiliului Local.

Pe pagina sa de socializare Daniel Tudorache a menționat că rectificarea bugetară a fost – din fericire și spre binele cetățenilor – aprobată, în ultimă instanță. Primarul Sectorului 1, surprins și revoltat de o astfel de atitudine a consilierilor USR, a transmis că acesta este un alt exemplu elocvent din care reiese că – pentru USR – sănătatea oamenilor este mai puțin importantă decât… politica de partid.

”Nu există nicio explicație plauzibilă”

”Pentru USR, politica de partid este mai importantă decât sănătatea oamenilor”, a scris primarul Daniel Tudorache la începutul mesajului postat pe Facebook.

”Nu există nicio altă explicație plauzibilă care să justifice votul de azi, din ședința extraordinară a Consiliului Local, în care s-au aprobat fondurile necesare acțiunilor pe care le întreprindem în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și consecințelor acesteia! Rectificarea bugetară pe care am solicitat-o a fost aprobată, dar nu și de următorii consilieri:

 – Cristina Munteanu (USR) – vot împotrivă;
 – Oliver Păiuși (USR) – vot împotrivă;
 – Manuel Vieru (USR) – abținere;
 – Dorina Bănișor (USR) – absentă;
 – Manuela Mureșan (USR) – absentă;

Orice alt comentariu este de prisos. #1pentrutoti #coronavirus”, a fost mesajul postat în mediul online de primarul Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache.