Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: ”Puneți capăt concursului de jefuit cetățenii prin amenzi aberante!”

Publicat: 23/04/2020 | 19:56

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a postat în mediul online un mesaj dur la adresa premierului Ludovic Orban, a președintelui Klaus Iohannis și a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. Edilul Capitalei scrie că asistăm, în ultima perioadă, la concursul ”Cine dă mai multe amenzi” în timpul stării de urgență, iar valoarea amenzilor este ”aberant de mare”.

Daniel Tudorache consideră să s-a declanșat un adevărat concurs al ”amenzilor aberante”, iar cei care au de suferit sunt chiar cetățenii. Primarul Sectorului 1 semnalează că, de la decretarea stării de urgență pe teritoriul României, s-a ajuns în situații de-a dreptul aberante, una dintre ele fiind aceea în care doi membri ai aceleiași familii au fost amendați cu 20.ooo de lei.

”#StopAmenzilorAberante. Am luat cunoștință din spațiul public despre faptul că, de la debutul stării de urgență, a început un adevărat concurs ”Cine dă mai multe amenzi”, ajungându-se la situații aberante în care doi membri ai aceleiași familii din nordul României au fost amendați cu câte 20.000 lei! Oameni buni, unde am ajuns? În primul rând, valoarea amenzilor este pur și simplu ABERANT de mare! Majoritatea cetățenilor României câștiga 20.000 de lei într-un an! În al doilea rând, cei care au dat un asemenea ordin – actualii guvernanti PNL – de a aplica cât mai multe amenzi, au uitat să fie oameni și au uitat cu desăvârșire promisiunile făcute atunci când își doreau puterea! PNL nu a spus românilor că se va căuta nod în papură să le ia banii!”, a scris Daniel Tudorache la începutul mesajului postat pe pagina de socializare.

(CITEȘTE ȘI: DANIEL TUDORACHE, ANUNȚUL PE CARE ÎL AȘTEPTAU MULȚI: “UN COPAC NU SE VA MAI TĂIA ÎN PĂDUREA BĂNEASA!”)

Cetățeanul trebuie îndrumat

Un cetățean ar trebui îndrumat și nu amendat pentru că nu a știut să completeze declarația pe propria răspundere, scrie Daniel Tudorache.

”În al treilea rând, PNL ignoră faptul că, orice autoritate are ca PRIMĂ OBLIGAȚIE să ÎNDRUME cetățeanul pentru a se corecta! Deci, chiar dacă cetățeanul greșește, dacă nu este vorba despre o greșeala gravă sau despre o faptă intenționată, ca reprezentant al autorității publice trebuie să ii dai ȘANSA să se corecteze și să se conformeze. Este ABSOLUT INACCEPTABIL să amendezi un cetățean ca a completat greșit o declarație! Ca polițist local, cadru MAI sau MAPN, trebuie să îl AJUȚI, să îl ÎNDRUMI! Pentru așa ceva NU AMENDEZI cu o sumă care reprezintă venitul pe un an al cetățeanului respectiv! Autoritățile Guvernamentale PNL ar trebui să aibă în vedere că situația în care ne aflam reprezintă o situație nouă pentru fiecare dintre noi și, în timpul vieții noastre, oamenii normali nu s-au mai confruntat cu asemenea restricții! Încă de la începutul situației de urgență, am dat dispoziție colegilor mei de la Poliția Locală a Sectorului 1 să dea dovadă de înțelegere față de cetățeni și să se pună în slujba acestora, să INDRUME și să AJUTE cetățenii, astfel încât cei de buna-credință să nu fie sancționați”, a continuat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

(VEZI ȘI AICI: DANIEL TUDORACHE, PRIMARUL SECTORULUI 1, ȘI UN PREOT AL BISERICII CAȘIN ÎMPART RAMURI DE SALCIE BUCUREȘTENILOR: ”CĂMINUL FIECĂRUI CREȘTIN VA FI PROPRIA BAZILICĂ” | FOTO)

Daniel Tudorache: ”Nu uitați că autoritățile trebuie să SERVEASCĂ cetățeanul și interesul public”

”Nu doresc să se înțeleagă ca nu au fost aplicate sancțiuni! Au fost sancționate ferm toate faptele antisociale INTENȚIONATE, însă colegii de la Poliția Locală Sector 1 au luat măsurile necesare să nu fie sancționati cetățenii nevinovați sau cei care, fără intenție, au greșit! Poliția Locală Sector 1 a fost instituția cea mai solicitată în această perioadă a pandemiei, preluând și gestionând cele 4 centre de carantină din Sectorul 1, asigurând ordinea și liniștea publică a cetățenilor din Sectorul 1, paza obiectivelor și bunurilor, dar și suportul pentru echipele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar activitatea lor deosebită mă face să le mulțumesc, să îi felicit și să le cer să continue cu aceeași seriozitate și eficiență ca și până acum! Pe de altă parte, fac un apel public la autoritățile publice centrale, la domnul Președinte Iohannis, la domnul Prim-Ministru Orban, la domnul Ministru al Afacerilor Interne Vela, să PUNĂ CAPĂT ”concursului de jefuit cetățenii prin amenzi aberante”! Nu uitați că autoritățile trebuie să SERVEASCA cetățeanul și interesul public și că toți cetățenii sunt la fel de importanți, indiferent de sex, rasă, convingeri religioase sau politice sau de locul unde își au domiciliul!

În final, felicit pentru curaj funcționarii publici care au devoalat public existența unui ”Plan de amenzi” impus de șefi, o noțiune care NU TREBUIE SĂ EXISTE în anul 2020 într-o țară civilizată!”, a fost mesajul postat de Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, în mediul online.

(NU RATA: DANIEL TUDORACHE, PRIMARUL SECTORULUI 1: „TOT TIMPUL ȚIN LEGĂTURA CU MEDICII, AM O SALVARE LA FIECARE CENTRU DE CARANTINĂ”)