Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, câștigătorul detașat al alegerilor locale, dacă votul ar avea loc duminică. Cum arată sondajul realizat de CURS

Publicat: 25/06/2020 | 16:22

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, ar fi câștigator detașat la alegerile locale, dacă duminică ar fi organizat turul de scrutin, arată sondajul realizat de CURS, potrivit Gândul.ro.

Conform sondajului, Daniel Tudorache se află pe pimul loc, cu un scor de 37%. Pe locul doi se află Tănase Stamule (PNL), la diferență de 11 procente. Clotilde Armand (USR) ocupă abia poziția a treia, cu doar 24%.

CITEȘTE ȘI: Ultimă oră! Un profesor din Iași, care a fost supraveghetor la prima probă de la BAC 2020, confirmat cu COVID-19

47% dintre cei chestionați au răspuns că sunt foarte siguri că l-ar vota pe candidatul menționat, în timp ce 13% au răspuns că sunt ”oarecum siguri” de alegerea lor.

CITEȘTE ȘI: Jurnalistul de investigație Silviu Mănăstire intervine în scandalul interlopilor infiltrați în Poliția Locală: ”A existat o grupare interlopă de trafic de droguri de mare risc”

În ceea ce privește funcțiile de consilieri locali ai Sectorului 1, Partidul Social Democrat s-ar poziționa pe prima poziție în preferințele alegătorilor – dacă alegerile ar avea loc duminica aceasta -, însă la egalitate (30%) cu Partidul Național Liberal. Alianța USR-PLUS, potrivit sondajului CURS, ar ocupa poziția a treia, cu 21%, iar PMP poziția a patra, cu doar 7%.

CITEȘTE ȘI: La proba sportivă, mai ceva ca în filmele pentru adulți! Oriana Marzoli le-a oferit tuturor o „priveliște” deocheată, în direct

Și în caz de alianță politică, tot Daniel Tudorache se pare că ar câștiga detașat. Candidatul alianței PSD, PRO ROMÂNIA, ALDE l-ar învinge pe cel al PNL, PMP, USR-PLUS.

Daniel Tudorache ar obține 47% din voturi, mai mult decât Tănase Stamule care ar lua 40%, conform celui mai recent sondaj CURS.

CITEȘTE ȘI: Telenovela Vulpița și Viorel, trasă la indigo la Constanța! Viorica a rămas singură cu copilul după ce soțul, fost proxenet, a băgat divorț