Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: „Achiziționăm teste pentru coronavirus, ținem legătura cu DSP și Centrul Caraiman”

Publicat: 16/03/2020 | 15:53

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că Primăria colaborează cu DSP și centrul Caraiman pentru a face teste pe persoanele din autoizolare, în a 13-a și a-14 zi.(CITEȘTE ȘI: CUM FUNCŢIONEAZĂ BĂNCILE PE TIMPUL STĂRII DE URGENŢĂ. MĂSURI IMPORTANTE ADOPTATE PE TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

„Azi vrem să achiziționăm teste, ținem legătura cu DSP, ca noi cu centrul Caraiman să mergem la cei din sectorul 1 pentru a le face teste în a 13-a și a 14-a zi. Așa este procedura. Avem discuții cu MS, DSP, să ne permită să mergem să le facem acel teste. Dacă există sincope legate de alimente, să sune la Sectorul 1 și le aducem mâncare. Sună la ușă, lasă mâncarea și au plecat.

Te întâlnești cu multe situații, dar trebuie să le treci. O să avem un psiholog la fiecare centru. Ne-am luat angajamentul cu medicii de la Caraiman să montăm dispozitivele cetățenilor din Sectorul 1, ca să nu mai stai tot timpul să îl monitorizezi. Vrem să le montăm noi, protocolul e făcut cu DSP, vreau să iau testele și să mergem să-i testez pe cei din a 13-a și a 14-a zi, dar am nevoie de acordul DSP”, a declarat Daniel Tudorache la GÂNDUL LIVE.