Daniel Ghiță este în doliu. O persoană dragă a murit în Săptămâna Patimilor. Mesajul sportivului: „Aceste cuvinte sunt tatuate pe mâna mea”

Publicat: 17/04/2020 | 19:54

Luptătorul Daniel Ghiță trece prim momente dificile în Săptămâna Mare. Bunica sa din Brăila a încetat din viață.

Tristul anunț a fost făcut chiar de sportiv pe pagina sa de Facebook. El a postat și o fotografie de la mormânt, din cimitir, acolo unde a mers și a așezat o coroana de flori și a aprins o lumânare.

„A murit bunica mea, Mărioara de la Însurăței-Brăila. Toată viața m-a educat cu credință și îmi repetă să nu fac nimic fără Dumnezeu! Aceste cuvinte sunt tatuate pe mâna mea: Nihil Sine Deo! Toată viață l-am simțit pe Dumnezeu în inima mea, iar la greu îmi arată drumul!

Mulțumesc tuturor care au făcut posibil că Mamaie să fie înmormântată creștinește! Dumnezeu să te odihnească, Bunica mea dragă! Nu te voi uită niciodată!

Rămân creștin-ortodox până la moarte. Credință ne-a ținut uniți de 2000 de ani și o să ne țină pe veșnicie. Nihil Sine Deo”, a scris Daniel Ghiță pe pagină să de Facebook.

Cine este Daniel Ghiță

„The Savage Samurai”, cum este el poreclit, și-a făcut debutul în Campionatul Mondial de Muay Thai în 1999 în Bangkok, Thailanda. Daniel a câștigat toate meciurile sale prin knock-out înainte de semifinale, unde a pierdut în fața lui Alexey Ignashov (singurul meci câștigat de bielorus prin decizie și nu prin KO).

Ghiță și-a continuat cariera cu performanțe remarcabile: Campion European de Muay Thai în Germania, în 2000, medalia de bronz la Campionatul Mondial de Muay Thai în Thailanda, în 2001 și locul doi la Campionatul European la aceeași disciplină în Portugalia, în 2002. În 2003, a înregistrat cel mai rapid KO din istoria stilului Muay Thai la Campionatul Mondial din Thailanda, după doar 30 de secunde de joc împotriva unui luptător australian