Dani Mocanu e pe val! Câți oameni s-au abonat la canalul lui în ultimele 30 de zile

Publicat: 29/01/2020 | 10:31

Dani Mocanu, manelistul care are aproape două milioane de abonați pe canalul său de Youtube, pare să se bucure de un succes răsunător, în ciuda problemelor cu legea pe care le are. 

Piesele lui Dani Mocanu se află pe primele locuri în trending Youtube. Numai în ultimele 30 de zile, numărul urmăritorilor manelistului a crescut cu aproximativ 60.000. Cu toate acestea, problemele nu îl ocolesc, căci Dani Mocanu are probleme cu legea, având două dosare pe rol.

Dani Mocanu, trimis în judecată pentru instigare la ură împotriva femeilor

Manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, el fiind acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe canalul Youtube, în care incita la ură împotriva femeilor.  Imaginile șocante, în care o femeie este umilită și ținută în lanțuri, au stârnit controverse în mediul online și nu numai.
„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Ce spune articolul din codul penal invocat de procurori: ”Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Citește și: CÂȚI BANI A PLĂTIT, DE FAPT, DANI MOCANU PENTRU TRANSPLANTUL DE PĂR DIN TURCIA

Melodia Curwa are peste 20 de milioane de vizualizări

Videoclipul respectiv se numeşte „Curwa” şi avea în ianuarie 2020 peste 20 milioane de vizualizări.

”O curwă dacă-ți iei, s-o ții în locul ei / Să n-o lași să gândească, să-i pui stop la idei / Să nu îi dai valoare decât ca la un câine / N-o duce la restaurant, ține-o în casă pe pâine”, este refrenul piesei.

Într-un răspuns dat unui comentator Dani Mocanu susține că: „Eu nu spun că nu trebuie să iubești femeia !!! Ba din contra. Dar în condițiile în care femeia își ia coarne te rog ascultă sfatul meu. Scoate câteva milioane din buzunar, cumpară o drujbă și taiei coarnele la nebună”

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Piteşti. În iulie anul trecdut, Asociația Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), reclamând că maneaua „Curwa” reprezintă discriminare pe criteriul sex și instigare la violență.

Citește și: DANI MOCANU, MAI RĂZBOINIC CA NICIODATĂ! ÎȘI AMENINȚĂ RIVALII: “MĂ BAT SINGUR CU 25-30! SUNT PREGĂTIT SĂ DAU ȘI CU TOPORUL ÎN CAP!”