Dani Mocanu, condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru incitare la ură, după o melodie cu mesaj dur împotriva femeilor

Publicat: 29/04/2021 | 21:00

Astăzi, 29 aprilie 2021, Dani Mocanu a primit o lovitură dură din partea judecătorilor! Celebrul manelist a fost condamnat de Judecătoria Pitești la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza versurilor din melodia “Curwa”.

Dani Mocanu, condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru incitare la ură

În plus, instanța a obligat reprezentanții de la YouTube să înlăture videoclipul piesei, publicat pe platforma, dar şi toate videoclipurile conexe. Melodia “Curwa” este un pamflet, potrivit descrierii care apare pe contul lui Dani Mocanu de YouTube și a apărut pe 27 aprilie 2019. Decizia luată de magistrații Judecătoriei Pitești nu este definitivă.

“În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, arătau procurorii, relatează g4media.ro.

Citește și: Dani Mocanu, “concert” live în pușcărie la ziua soției „Bodyguardului lui Dumnezeu”

În prezent, clipul piesei “Curwa” are aproape 23 de milioane de vizualizări. Îndrăgitul artist a fost trimis în judecată în ianuarie 2020.

Nu rata: Cine s-ar fi așteptat la așa ceva! Cum arăta Dani Mocanu pe vremea când era fotbalist la Steaua

Melodia fostului manelist reprezintă discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei «Curwa» sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine, au explicat reclamanţii, conform sursei citate.

Descoperă și: Dani Mocanu, mărturisiri din viața personală. Câte din versurile melodiilor sale spuneau adevărul: “Am prejudiciu de 1.600.000 de lire sterline”

Sursa foto: captură video YouTube / Dani Mocanu © Oficial