Dana Rogoz, nominalizată la Premiile Gopo. Care este lista vedetelor de la „Oscarurile românești”

Publicat: 18/02/2020 | 20:25

În curând o sa aibă loc premiile Gopo 2020. A fost făcută publică lista celor nominalizați, iar printre nume se află și Dana Rogoz. Vedeta este nominalizată la secțiunea „Cea mai bună actriţă în rol principal”.

Filul în care Dana Rogoz interpretează rolul principla se numește „Mo” și aparține regizorului Radu Dragomir. Actrița joacă rolul lui Mo, o studentă șantajată și abuzată sexual de un profesor. Pelicula a primit mai multe nominalizări și a rulat cu succes în 2019, la festivalurile internaţionale de film, unde deja a fost premiată .

Dana Rogoz s-a implicat foarte mult în interpretarea personajului din acest film. Și-a dorit să impresioneze și a reușit. A vrut să atragă atenția publicului asupra abuzului de putere și cel sexual pe care femeile sunt nevoite să îl suporte.

Nominalizările Gopo 2020

Gala premiilor Gopo o să aibă loc în curând, iar cei nominalizați o să afle dacă au câștigat.  Momentan s-a publicat lista cu nominalizații. La categoria „Cel mai bun film de lungmetraj” au fost alese filmele: „La Gomera”, „Călătoria fantastică a Maronei”,  „Monștri”, „Parking” și „Touch Me Not”.

Pentru categoria „Cea mai bună regie” au fost selectați: Adina Pintilie, Anca Damian, Cătălin Mitulescu Corneliu Porumboiu și Marius Olteanu. Pentru titlul de „Cea mai bună actriță într-un rol principal” sunt nominalizate: Belén Cuesta, Catrinel Marlon, Cătălina Mihai, Dana Rogo și Judith State, iar pentru titlul de „Cel mai bun actor într-un rol principal” se luptă: Gheorghe Visu, Iulian Postelnicu, Mihai Smarandache , Radu Botar și Răzvan Vasilescu.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo 2020 au fost stabilite de un juriu de preselecţie, iar în continuare, aproximativ 600 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2020