Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a făcut anunțul: ”Computerul tomograf este funcțional!”

Publicat: 31/07/2020 | 12:47

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 din Capitală, a anunțat că, începând cu 31 iulie, computerul tomograf de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” este funcțional.

CITEȘTE ȘI: DAN TUDORACHE DĂ CĂRȚILE PE FAȚĂ! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PĂDUREA BĂNEASA, PARCUL HERĂSTRĂU ȘI BAZA PRO RAPID

”De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional! Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare. Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!”, a anunțat Tudorache pe Facebook.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a făcut anunțul: ”Computerul tomograf este funcțional!”

Este doar începutul. Primarul a refăcut, pas cu pas, drumul spre această realizare. ”Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru a fi folosit de medicii de aici.

De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare.

NU RATA: PRIMARUL DAN TUDORACHE: „TIMP DE PATRU ANI PROIECTE UTILE ȘI BUNE PENTRU OAMENI AU FOST RESPINSE DE CONSILIERII USR ȘI PNL”

Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului. Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!”, este mesajul complet transmis bucureștenlor de Dan Tudorache.