Dan Tudorache, declarații despre construcția Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”: “Avem 55 de milioane de euro economisiți”. Când va fi inaugurat

Publicat: 28/06/2020 | 12:13

Dan Tudorache a făcut astăzi declarații importate despre construcția Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”. Potrivit dezvăluirilor primarului Sectorului 1 al Capitalei, unitatea medicală va avea 37 de săli de operație, peste 1.000 de paturi pentru pacienți, un heliport și săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ. El a mai mărturisit că își dorește ca una dintre firmele care vor câștiga licitațiile pentru lucrările spitalului să fie românească.

Citește și: COVID-19. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: “Corectăm la nivel local o neglijență din ordonanțele militare”

Dan Tudorache, declarații despre construcția Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit pe Șoseaua București – Târgoviște, nr. 10, Sector 1, București. Dan Tudorache a afirmat azi că suprafața desfășurată a spitalului este de 134.629,81 mp. În timpul declarațiilor, edilul a mai dezvăluit că în unitatea medicală vor fi grupate toate secțiile și specialitățile necesare pentru îngrijirea adulților și copiilor aflați în stare critică.

“Necesitatea construirii acestui spital, eu consider că este un proiect de țară – acest spital are 1.015 paturi. Aceste paturi au fost stabilite împreună cu Ministerul Sănătății. Deci, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate a fost stabilit și a fost coordonat de către o echipă a Ministerului Sănătății. Am dat drumul la licitație în luna decembrie, în ultimele zile din luna decembrie (n.r.: 2019). Ne-a întârziat puțin situația din țară, cu COVID-ul, undeva la două – trei luni. Dar pot să vă spun că pe data de 30 iulie este termenul limită de depunere a ofertelor. În această perioadă au fost undeva la 30 de firme internaționale care au solicitat clarificări vizavi de acest proiect”, a declarat oficialul în timpul conferinței de presă, susținută azi, la ora prânzului.

“(…). Va fi spital de urgență, de arși si va avea paturi pentru mamă si copil. Avem 55 de milioane de euro economisiți (…) Vom putea demara imediat ce avem un câștigător la finalul lunii iulie. Sperăm că în luna aust vom putea să ne bucurăm de începerea construcției”, a declarat oficialul în timpul conferinței de presă, susținută azi, la ora prânzului.

Nu rata: Dan Tudorache: “Complexul Multifuncțional Caraiman este astăzi un veritabil centru de excelență în domeniul asistenței medicale”

Economisirea celor 55 de milioane de euro la nivelul Primăriei Sectorului 1 înseamnă mai mult de 10% din valoarea proiectului. Dan Tudorache a mai spus că prețul lucrărilor la Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” este de aproape jumătate de miliard de euro. El este convins că unitatea medicală va fi inaugurat peste trei ani.

“Este un proiect pe care noi l-am estimat undeva la jumătate de miliard de euro. Și, așa cum am mai spus, este un proiect care n-a fost făcut în 30 de ani. E o necesitate pentru București și noi am stabilit împreună cu Ministerul Sănătății ca cele 1.015 paturi, plus alte paturi care ar mai fi paturi de la UPU – deci, noi mergem pe 1.015 paturi. Au fost stabilite astfel: relocarea paturilor de la Spitalul Floreasca, relocarea paturilor de la Spitalul de Arși și de la Institutul Mama și Copilul. (…). Eu îmi doresc ca după data de 30 iulie, când va fi ultima zi a depunerii ofertelor să avem un câștigător! Un câștigător care, efectiv, să înceapă și construcția într-un termen scurt, eu știu… o lună, maximum două. (…). Pot spune că în cei trei ani de când am început și ne-am gândit la acest proiect de țară, am reușit să economism pentru realizarea acestei construcții 55 de milioane de euro. În momentul de față, compania de investiții a primăriei are în buget 55 de milioane de euro, economisiți de noi. (…).

Eu consider că este un proiect va schimba fața Sectorului 1 și a Bucureștiului. Chiar mă bucur că doamna primar general a anunțat încă un spital de o asemenea anvergură. Deci, eu consider că Bucureștiul are nevoie de două astfel de spitale. (…)”, a mai mărturisit edilul Dan Tudorache.

Publicată de Cancan.ro pe Duminică, 28 iunie 2020

Descoperă și: Daniel Tudorache, anunțul pe care îl așteptau mulți: “Un copac nu se va mai tăia în Pădurea Băneasa!”

“Spitalul «Sfântul Vasile cel Mare» este o construcție pe care o ridicăm de la zero, un spital de urgență modern, o unitate medicală de categoria I A. #1pentrutoti #ActionamResponsabil” este mesajul transmis astăzi de primarul Sectorului 1 al Capitalei pe contul său oficial de Facebook.