Dan Bittman, prima reacție după scandalul de la TVR: ”Se dorește schimbarea conducerii”

Publicat: 06/01/2021 | 18:44

După scandalul Revelionului de la TVR 1, a cărui gazdă a fost și Dan Bittman, artistul a oferit primele declarații, după reacțiile acide generate după difuzare.

Dan Bittman a fost invitatul lui Victor Ciutacu în cadrul emisiunii „Punctul Culminant. Artistul a discutat despre programul de Revelion de la TVR1, care a stârnit numeroase reacții din cauza conținutului. Emisiunea ”Revelion la mine acas”, cu Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu, Dan Bittman și George Tănase, a fost criticată pentru ironiile făcute în ceea ce privește regulile impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.

Show-ul ”Revelion la mine acas” nu a fost văzut cu ochi buni și a stârnit numeroase controverse în mediul virtual. Iar Dan Bitmman nu s-a așteptat la asemenea reacții negative.

”Am fost invitat la acest revelion de la TVR. (Nu cred că e cazul să se constituie comisie pentru acest revelion. Televiziunea Română suferă de multă vreme. În 2010, Televiziunea Română avea o datorie de 180 de milioane de euro, care a fost ștearsă. (…) Mi-ar fi părut  bine ca, în locul unei anchete, să discutăm situația gravă în care se află  foarte mulți artiști. TVR are un merituos loc 5 între revelioane, la nivelul bugetului pe care l-a avut. Dacă se dorește schimbarea conducerii TVR, nu e nevoie de o comisie. (…) Hai să nu mai credem că la revelion e mărul discordiei. Se dorește schimbarea conducerii” , a declarat Dan Bittman pentru România TV.

Artistul a răbufnit și l-a criticat, de asemenea, pe deputatul USR, Iulian Bulai care a afirmat că „TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”. (CITEȘTE ȘI: DAN BITTMAN A PLÂNS ÎN DIRECT, LA TV. CUM ȘI-A MOTIVAT ARTISTUL REACȚIA: „ȘTIU PENTRU CĂ SUNT PĂRINTE, ATUNCI NU ȘTIAM”)

”Este foarte grav ce se întâmplă din punctul meu de vedere. Dacă domnul Bulai, proaspăt uns ca şef al Comisiei de Cultură, în loc să mă fi sunat în prima zi a anului să mă fi întrebat cum m-am descurcat în anul 2020, şi dacă artiştii liberi profesionişti au din ce trăi, domnia sa înfierează cum mânie proletară programul de Revelion, înseamnă că avem o problemă. Nu se poate aşa ceva şi mă voi opune până când nu voi mai avea suflare unor asemenea indivizi şi unor asemenea atitudini. Noi nu trăim în comunism”, a mai spus Dan Bittman.