Dacia a lansat primul model electric din istoria sa! Cum arată și cât costă mașina

Publicat: 03/03/2020 | 19:15

Dacia a lansat oficial prima mașină electrică, iar modelul se numește Spring. Pe pagina de facebook, Dacia a publicat și primele fotografii și filmări cu noul autoturism.

Mașina va avea 3,74 de metri lățime, 1,48 de metri înălțime și o gardă la sol de 151 de milimetri. Viteza maximă va fi limitată electronic la 105 kilometri pe oră. Spring va fi disponibil pe piață de la începutul anului viitor.

Pe modelul unui mic SUV, mașina va costa circa 15.000 de euro. Însă prețul va fi unul mult mai ușor accesibil, după aplicarea subvențiilor pe care mai multe țări le oferă la achiziționarea unei mașini electrice.

Modelul are la bază Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro şi care, la rândul lui, este derivat din SUV-ul pe benzină Kwid, dezvoltat şi fabricat de Renault în India, pentru piaţa locală.

Conform unor surse, SUV-ul electric de la Dacia va avea alte dotări pentru că standardele de securitate europene sunt superioare celor asiatice. Potrivit Renault, maşina va avea o autonomie teoretică de 200 de kilometri și va fi dotată cu faruri cu tehnologie LED.

Maşina prezentată este un concept car, maşina de serie va fi lansată live abia anul aviitor, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2022.

Autoturismul va fi mai mic decât modelul Sandero, iar autonomia va fi de circa 270 de kilometri.  Modelul este bazat pe Renault K-ZE, iar preţul ar urma să pornească de la circa 15.000 de euro.

Noua maşină electrică ar fi trebuit să fie prezentată publicului la Salonul auto de la Geneva, dar acest eveniment a fost anulat de din cauza epidemiei de coronavirus.