Dacă te afli în acea țară pe timp de COVID-19, ai mare grijă! Ce au pățit 10 turiști acolo nu o să uite toată viața

Publicat: 14/04/2020 | 07:37

Zece turiști nu vor uita ușor pedeapsa pe care au primit-o, după ce nu au respectat restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: PEDIATRUL MIHAI CRAIU ÎNVAȚĂ PĂRINȚII SĂ ÎȘI PROTEJEZE COPIII DE COVID-19. OBICEIUL MINOR CARE ÎI PUNE ÎN PERICOL)

Totul s-a petrecut în nordul Indiei, unde cei zece turiști au încălcar restricțiile de circulație. Au fost obligaţi să scrie că îşi cer scuze…de 500 de ori, a informat luni poliţia locală, citată de DPA, scrie Agerpres.

ÎNCĂ 13 ROMÂNI AU MURIT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. BILANȚUL DECESELOR AJUNGE LA 331

Neobişnuita pedeapsă a fost dată în contextul în care India a impus o perioadă de izolare de 21 de zile la nivel naţional, care a intrat în vigoare pe 25 martie. Asttfel, locuitorilor le este permisă părăsirea locuinței doar pentru a-şi procura bunuri esenţiale şi medicamente.

Turiștii erau din SUA, Mexic, Australia și Israel

Turiştii, din Statele Unite, Australia, Mexic şi Israel, au fost prinşi în timp ce făceau o plimbare pe malul râului Gange, în oraşul Rishikesh, în weekend. În înregistrările difuzate de mai multe posturi de ştiri se poate vedea cum un poliştist pe nume Vinod Kumar Sharma le aplică turiştilor această pedeapsă neobişnuită. (NU RATA: RAED ARAFAT NU ESTE DE ACORD CU RELAXAREA RESTRICȚIILOR ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ. “POATE FI DEVASTATOR PENTRU ROMÂNIA!”)

„Fiecare dintre ei a fost pus să scrie ‘nu am respectat regulile de izolare, îmi pare foarte rău’ de 500 de ori”, a precizat Sharma prin telefon. „Sunt oaspeţi în ţara noastră, dar încalcă regulile în mod repetat plimbându-se”, a precizat el, adăugând că la Rishikesh, un oraş sfânt, extrem de popular în rândul celor care practică yoga, se află în prezent circa 600 de turişti.

APROAPE 250.000 DE ELEVI AR URMA SĂ FIE TESTAȚI PENTRU COVID-19. CE DATE LE SUNT SOLICITATE PĂRINȚILOR

Poliţia indiană a recurs la modalităţi neobişnuite de a-i trata pe cei care încalcă măsurile de de izolare, care au mers de la a-i speria cu căşti în forma noului coronavirus, a-i obliga să facă genuflexiuni la a-i ameninţa cu izolarea într-o cameră în care sunt difuzate pe bandă rulantă cântece de la Bollywood.

India, care urmează să extindă perioada de izolare până la 30 aprilie, a înregistrat până în prezent 9.152 de cazuri de COVID-19, dintre care 308 soldate cu decese.